søndag 26. desember 2010

Jul og ønsket lesero

Jul på kjøkkenet. Amaryllis og rot. Foto: Anette S. Garpestad
Det er første jul i eget hus. Det vil si. Det er første jul i et hjem hvor vi har egen inngangsdør. Hus er hus, selv om det står i rekke. Det ble pyntet. Det ble juletre. Julaften ble unnagjort på en eksemplarisk måte. Det ble altså atter en gang jul, og atter en gang er den snart over. Lekene er pakket ut og lekt med. Maten er langt ifra oppspist. Ungene suser rundt i konstant sukkerrus. Mor prøver å finne lesero i julehjemmet.

Julegaver. Fikk dere noen bøker til jul? Som forlagsansatt får jeg sjelden eller aldri bøker i gave. Dette er jeg litt lei meg for i grunn. Eller. Ikke lei meg. Det er å ta i. Jeg skulle uansett ønske at flere ville gi meg bøker i gave, slik at jeg kan oppdage nye forfatterskap og spennende utgivelser som kanskje har gått meg hus forbi. Av den grunn ble jeg veldig glad da forlagskollega John Erik Riley ville gi meg den nye boken sin rett før jul. Store muligheter for at jeg ville ha skaffet meg boken selv, men en gave er så mye hyggeligere - ikke sant? Spesielt med personlig hilsen. Boken heter Heimdal, California og er en skikkelig murstein av en utgivelse. Boken utkommer ikke før i januar, så jeg bør ikke si så mye om den ennå. Våger meg uansett på å nevne at jeg liker den svært godt. Og den blir utgitt på Tiden forlag - hvis noen lurer.

John Erik Rileys bok Heimdal, California.
Er det slemt å si at det er deilig at ungene har lagt seg? At jeg nå kan legge meg på sofaen med god samvittighet. En kopp te. Stearinlys (jeg vet det er en klisje, men jeg elsker å tenne masse lys). Noe stille og rolig på Spotify. Lang romjul og jeg har fri. Det rekker å bli nytt år før jeg atter en gang skal finne frem nøkkelkortet mitt og komme meg på jobb. Livet er passe sweet.

God jul dere!

Julepynt. Foto: Anette S. Garpestad

6 kommentarer:

 1. Jeg fikk en utgave av Jenny av Undset. Heldigvis ei lita bok. Glad jeg ikke flkk noen flere - tenk å skulle drasse en bunke bøker med seg rundtomkring.

  SvarSlett
 2. Heisann! Jeg har bestilt anmeldereksemplar av Heimdal California :-), syntes den virket så spennende!
  Ser koselig ut på kjøkkenet i nyhuset. Vi har feiret rolig og avbalansert, men det har blitt mer film enn bøker hittil, og nå skal lærebøkene frem, og oppgaver skal skrives!
  Ønsker deg en fortsatt strålende jul og håper du får masse lesetid!

  SvarSlett
 3. Du kan glede deg til boka. En real skrøne. Sitter og koser meg med deilig Alta-sjokolade! Tusen takk Solgunn!

  SvarSlett
 4. Det er sjeldan eg får bøker i gåver, eg også, sjølv om eg skriv grundige ønskelister. Dette gjeld visst fleire, jentene på Bokmerker skreiv om det same i dag. Eg lurer jo litt på korfor det er slik.

  SvarSlett
 5. Jeg har en liten litteraturgave til deg og alle andre interesserte. Har nemlig lagt ut en teaser (eller hva man nå skal kalle det) fra min kommende debutroman på bloggen min.

  Om du eller noen andre skulle finne på å like det (og fortelle meg det i form av en kommentar eller lignende), så kan det godt hende at jeg legger ut mer av det foreløpige materialet.

  Enjoy! :)

  SvarSlett
 6. Sjokoladen er eksklusiv - laget i Alta, men fabrikken ble nedlagt nå i desember! Nå skal jeg inn på bloggen til Jonas for å se hva han kan friste med :-)

  SvarSlett