torsdag 2. desember 2010

Bergen. Reisebrev?

Sist uke var jeg som kjent i Bergen sammen med gode kollegaer og flotte forfattere fra inn- og utland.
Onsdag rigget vi vindusutstillinger, noe jeg ikke har gjort siden jeg jobbet i bokhandel. Morsomt og FYSISK! Her er noen bilder fra vindusutstillingene jeg og Kamilla lagde hos ARK Beyer:
Butikken i Strandgaten i Bergen.

Sånn ser viduene ut fra insiden.
Vi er så glade i Arne & Carlos. Og så gjør de seg så godt på plakat!
Litt uferdig dokumentarvindu.
Jul på Månetoppen fikk eget vindu. Fornøyd med snøkuletrådene - min idé:-).
Torsdag var det storfint besøk fra flere forfattere fra inn- og utland. Først ut var Carl I. Hagen som holdt et lengre foredrag fra sin bok Klar tale. Interessant å se ham live.

Her er noen bilder fra forfatterinnslagene:

Arnfinn Haga, Inge Eidsvåg og Ørnulf Hodne. Signering hører til etter endt økt.
Disse tre seniorene fortalte og leste fra sine bøker. Arnfinn Haga er aktuell med sin dokumentar fra 2. verdenskrig: Nødlanding. Inge Eidsvåg har skrevet en filosofisk bok om erindringer; Minnene ser oss - denne fikk jeg veldig lyst til å lese etter å ha hørt Inge! Historiker Ørnulf Hodne er aktuell med bok om Folkeskolen i historien.

Gudny I. Hagen begeistrer barna med Jul på Månetoppen!
Forlaget har et veldig vellykket opplegg for barn som heter Bok & Bolle. Vi tok med oss konseptet til Bergen. Årets julekalender på NRK er Jul på Månetoppen. Nå er det bare å finne frem alle blå og røde strikkeluer, for det er det som gjelder fra i morgen og frem til jul. Forfatter Gudny I. Hagen har funnet på universet med røde og blå nisser og alt som hører til. Det ble en skikkelig hyggelig eventyrstund for store og små. Og boller til alle!
For dere som befinner dere i Oslo denne helga, så kan jeg tipse om at det er Bok & Bolle med Jul på Månetoppen hos Cappelen Damm forlag i Akersgata 47/49 førstkommende lørdag klokken 13.00. Det er bare å komme!
ARK Beyer har en wall of fame. Her signerer Mariangela Cacace veggen etter sitt foredrag om den italienske mafiaen.
Mariangela Cacace har skrevet en dokumentarisk bok om den italienske mafiaen. Hun hadde filmfremvisning og foredrag om mafiaen i Napoli. Sterke saker, ikke minst fordi Mariangela har bodd i Napoli og bruker egne erfaringer som utgangspunkt for boken Camorraland. Jeg fikk veldig lyst å høre hennes foredrag i full lengde og håper på å få det til etter nyttår. I mellomtiden skal jeg definitivt få lest boken hennes.

Til slutt var det krim i fokus. Bergensforfatterne Jørgen Jæger og Chris Tvedt startet med å fortelle om sine bøker. Jørgen Jæger kom i vår ut med boka Karma. Chris Tvedt er aktuell med boka Dødens sirkel - en bok som mange av dere vet at jeg er svært begeistret for. Dere kan lese mer om denne her.

Helt til slutt var det svenske Lars Kepler, aka ekteparet Alexander og Alexandra Ahndoril som kom på scenen. De fortalte om sine krimbøker, hvordan de jobber sammen og erfaringene sine med å være Lars Kepler i forhold til hvordan det er å være forfatter under eget navn. Både Alexander og Alexandra har vært forfattere i en årrekke, men da med andre genre enn krim.
Alexander og Alexandra Ahndoril i samtale med hverandre og Bokdama.
Det ble en fin samtale og en fin avslutning av bokfesten hos ARK Beyer.

Arrangementet som sådan ble gjennomført til punkt og prikke både av de involverte fra forlaget og av ARK Beyer. Det man kan undre seg over er hvorfor det ikke kom flere for å høre på og møte forfatterne? Selv om det hele tiden var folk der, så var det på det meste ca 20 tilskuere.
At bergensk presse ikke viste noe som helst interesse for arrangementet eller at det var relativt store forfatternavn på besøk - det er merkelig! Men sånn har det kanskje blitt?

Besøket i Bergen var uansett veldig hyggelig og blir gjerne gjentatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar