mandag 22. november 2010

Bokdama drar til Bergen.

For en tid tilbake fikk jeg en henvendelse fra en av mine kunder, ARK Beyer i Bergen. De lurte på om ikke forlaget og de sammen kunne finne på noe gøy i Bergen i forbindelse med julegateåpningen og lysfesten den 25. november. Dette syns vi i forlaget var en kjempeidé og satte våre kreative hoder i sving for å finne på noe morsomt. Resultatet har blitt BOKFEST hos ARK Beyer, med program i butikken fra klokken 13.00 -  21.00.

Slik ser programmet ut:

13.00 Carl I. Hagen snakker om sin nye bok Klar tale. Signering.
14.00 Seniorarrangement med forfatterbesøk av Arnfinn Haga, Ørnulf Hodne og Inge Eidsvåg.
17.00 Bok & Bolle Bergen: Blåtime med Gudny Ingebjørg Hagen og Blånisse. Forestilling, utdeling av boller og signering av bøker. Alle slags nisser er varmt velkommen!
19.30: Film og foredrag om den italienske mafiaen ved Mariangela Cacace, hun er aktuell med boken Camorraland.
20.00: Krimaften med Jørgen Jæger, aktuell i år med boken Karma, og en av mine personlige krimfavoritter: Chris Tvedt, som tidligere i år kom ut med boken Døden sirkel.
Og til slutt 20.30: Lars Kepler aka Alexander og Alexandra Ahndoril i samtale.
Signeringer med alle forfatterne i etterkant.

Det er et hektisk program og jeg håper virkelig at det kommer folk på alle forfatterinnslagene. Jeg er veldig glad for at så mange av våre forfattere tar seg tid til å være med på dette arrangementet, det er helt ved siden av ting vi vanligvis gjør. Ekstra morsomt selvsagt at Alexander og Alexandra kommer helt fra Sverige for å være med! Det er sjelden vi har arrangementer med store utenlandske forfattere andre steder enn i Oslo. Jeg fikk et innfall og tenkte at jeg ikke hadde noe å tape på å spørre - og se! Jeg er svært begeistret før bøkene til Lars Kepler, så det skal bli veldig hyggelig å få ta en prat med disse to.

Det er mye som skal på plass før vi er klar for selve arrangementene. På onsdag reiser jeg til Bergen sammen med to gode kollegaer for å rigge butikk sammen med folkene hos ARK:-).  Fire store vinduer skal fylles med bøker fra forlaget, plakater skal henges, scene skal rigges, gode tilbud skal på plass slik at alt er perfekt til torsdag. Spesiell skryt til Kamilla som har laget alt av materiell som skal brukes: annonser, plakater, presentasjonsmateriell, flyers og sikkert masse annet som jeg ikke husker på i farten. Det er mye som skal på plass for å lage et slikt arrangement - jeg hadde ikke fått det til uten mine gode kollegaer!

Jeg håper at noen av dere i Bergen tar turen innom på torsdag!

Tror det blir bra. YR lover kaldt og pent vær. Bergen på sitt beste og kaldeste med andre ord. Det er bare å pakke...

10 kommentarer:

 1. God tur og lykke til i Bergen. Synd det ikke var Trondheim du skulle til, for i akkurat den byen befinner jeg meg nå, og her skal jeg være til onsdag. Det hadde gjort seg med et skikkelig bokarrangement!

  SvarSlett
 2. Du får uansett kose deg i Trondheim! Ta en tur innom hos Anne på Bruns:-).

  SvarSlett
 3. Så kjekt =)

  Det er lenge siden jeg har vært innom Beyer i Strandgaten, men dette er en fin unnskyldning for å gjøre nettopp det. Signert krim kunne blitt en fin julegave. Lykke til med arrangementet.

  SvarSlett
 4. Anne hos Bruns skal bli....rapport følger!

  SvarSlett
 5. Labben: Må du absolutt gjøre! Kom gjerne og hils. Det er for øvrig ikke fritt for at jeg gjerne stikker innom gamle kollegaer i T7;-).

  SvarSlett
 6. (Bok)verden er liten. Har du jobbet på T7? Jeg har ikke jobbet der selv (med unntak av to vakter for å hjelpe til en sommer de var litt underbemannet), men det har vært min favorittbokbutikk i mange år grunnet den store 2. etasjen full av bøker på engelsk. Det var alle mine besøk på T7 som gjorde meg lysten på å jobbe i Norli.

  Beyer hadde for øvrig en genial 2. etasje også, men den forsvant for mange år siden. Det er vel derfor jeg ikke har vært der på en stund.

  SvarSlett
 7. God tur til bergen! høres spennende ut. hvor ble det av de store bokstavene her da? hm...

  SvarSlett
 8. Å, Ørnulf Hodne! Min favoritt-folklorist :) Skulle ønske jeg kunne kommet og hørt han (selv om det er senioraften..hehe).

  Lykke til, jeg kan ikke se noen grunn til at dette ikke skal bli en suksess. Bra at det skjer ting utenfor Oslo også!

  SvarSlett
 9. God tur til Bergen!

  Gleder meg til å høre om forfatterens foredrag om Camorraland, tror den akkurat kom på ønskeliste ;-)

  SvarSlett
 10. Åååh, jeg som selv skal jobbe på denne "festen" - men ikke på Beyer, for å si det sånn. Bolle&Bok er vel ikke helt for meg, dessverre!

  SvarSlett