onsdag 3. november 2010

Helt nytt produkt: Levende bok

Jeg har i løpet av det siste året på forskjellige måter vært involvert i planleggingen og lanseringen av et helt nytt produkt på forlaget. Levende bok heter det og er kort fortalt en lydbok med bilder. Det virker kanskje litt selvmotsigende. Men på et forlag som vårt, hvor bildebøker er en viktig del av barnebokforleggeriet, så er det slettes ikke så søkt.

Konseptet er slik at man kjøper en DVD som inneholder både lyd og bilde. Den kan spilles rett av på en DVD-spiller eller i en datamaskin. Men DVDen inneholder også filer i forskjellige formater som man via datamaskinen kan laste videre ned til en smartphone eller f.eks en iPad.

Her under ser dere hvordan det ser ut. Det er en liten snutt på litt over 1 min.Minner litt om barne-TV da jeg var barn. På en veldig fin måte.

Det som slo meg når jeg prøvde ut Levende bok på 5-åringen min var at det var veldig intuitivt og rolig! Han satte seg rett ned og slappet av og hørte på boken, akkurat som om noen leste for ham fra en vanlig bok. Lese-bok-modusen slår altså inn med dette produktet. Og etter at jeg har fått lastet mobilen min full, så er det Levende bok barna vil høre på når vi sitter på t-banen, da vi sist fredag satt en lang stund og ventet på legevakten. Bøker i mobilen. Liker det!

Først ut er fem titler som lanseres i bokhandel i disse dager. Det er to forskjellige samlere med Tor Åge Bringsværds bøker om Karsten og Petra, to forskjellige bøker med Elias den lille redningsskøyta og Bjørn Rørviks bok om Reven og Grisungen; Myggsprayen.
Tanum.no har dem på kampanje akkurat nå her, og du finner også flere smakebiter og mer info på www.levende-bok.no. Til våren kommer det flere, blant annet to titler av Thorbjørn Egner.

Det er morsomt å ha vært med på å se dette produktet fra idé frem til det nå er lansert! Blir spennende å se om produktet slår an i markedet også. Jeg kan i det minste anbefale det varmt!

4 kommentarer:

 1. OHH detta låter mye intressant. Tror nog min 3åring kan tänka sig detta i bilen på alla våra turer.

  SvarSlett
 2. Ååh, denne boken husker jeg! For en flott måte å bli lest for når man ikke har noen som kan lese! :)

  SvarSlett
 3. Dette synes jeg ser ut som et kjempespennende produkt. Litt som "My Little Pony"-bøkene jeg hadde som liten, som plinget hver gang du skulle skifte side, bare digitalt.

  Kanskje kan dette utvikles til også å innholde skreven tekst, slik at barna blir vant til å se bokstaver og kjenne igjen bokstaver også.

  SvarSlett
 4. Det blir skrevet om Levende bok i Aftenposten, sannsynligvis før helga. Mine søte små fikk være prøvekaniner og fotomodeller. Får se om de ender opp i avisen de også:-).

  SvarSlett