mandag 6. desember 2010

Julenkät - eller: Julespørsmål?

Karin på svenske En bokcirkel för alla har laget en liten Julenkät, som det så fint heter på svensk. Det er en fin måte å sette bokbloggerne i julemodus, hvis det skulle være slik at det fortsatt er noen som ikke tenker på jul. Kjapp oversettelse bringer oss disse spørsmålene - og mine svar:

1) Hvilken bok ønsker du deg til jul?

Jeg ønsker meg Frode Tillers Innsirkling 2, da jeg skal lese den sammen med flere andre i forbindelse med Knirks prosjekt i anledning Nordisk Råds Litteraturpris.

2) Hvis du fikk gi en bok til en vilken som helst kjent person, hvem ville du ha valgt og hvilken bok ville du ha gitt? Skriv gjerne hvorfor.

Kanskje jeg ville ha gitt Nils-Øivind Haagensens Haruki og jeg til selveste Haruki Murakami. Så kunne jeg ha oversatt de fine setningene for ham på stotrende engelsk, mens vi hørte på litt forsiktige jazzimprovisasjoner i bakgrunnen. På en bar. Selvsagt. Kunne vært fint.

3) Nevn en bok som du har planer om å gi bort som julegave.

Vel. Jeg har planer om å gi bort boken jeg nevner over. Det blir en fin gave til flere enn Haruki Murakami. I tillegg skal jeg gi bort Beate Grimsruds: En dåre fri og Kathryn Stockett: Barnepiken.


4) Har du en spesiell juletradisjon som du følger opp hvert år?

Juletre. Det må være ekte og skal pyntes tidligst lille julaften. Helst på selve julaftens morgen. I toppen skal det være spir, ikke stjerne. Plastikkpynt er bannlyst. Jeg er streng. Juletreet er viktig for meg.

5) Hva slags julemat har du alltid på bordet ditt til jul?

Dette blir min første jul i eget (rekke)hus, så jeg har ikke bestemt hva som er absolutte må-ha ennå. Men jeg tipper at vi må kjøre en tur over grensen for å kjøpe Apotekarnes Julmust. Uten julmust blir det nok ikke jul.

6) Hva ønsker du deg til jul i tillegg til boken/bøkene over?

Kaffemaskin. En halvautomatisk en som bare vil ha nykvernet kaffe i fristil. Ikke noe pods eller annet tull. Og så ønsker jeg fred på jord. Men det goes without saying? Eller?

2 kommentarer:

 1. 1. Fjellbarna. For inspirasjon i en travel hverdag.
  2. Calculus for Dummies til Siv Jensen. Eller the Road til alle pappaer.
  3. Det er vanligvis kona mi som velger bøker i familien ... Men Ken Follett sine historiske bøker: Fall of Giants ellr Pillars of The Earth.
  4. Gløgg. Kos med de aller nærmeste - rundt kjøkkenbordet eller i sofakroken.
  5. Sild. Julefrokost med egg og sild er viktig.
  6. GPS - sånn at jeg alltid kommer hjem.

  SvarSlett
 2. För två jular sen så köpte jag en kaffeapprat åt mig själv i julklapp. Bästa klappen ever!

  SvarSlett