onsdag 15. desember 2010

Bok i P2 har årsregnskap for 2010 , torsdag 16. desember klokken 16.30

Bilde via nrk.no
I morgen skal Bok i P2 oppsummere bokåret med sitt eget årsregnskap.
Det blir livesending på P2 fra 16.30. Programleder er Anne Bøhler. Sammen med henne skal kritikerne Leif Ekle, Anne Cahtrine Straume og Knut Hoem finne oppturer og nedturer i litteraturåret vi snart har bak oss. De har også med seg Dagbladkritiker Cathrine Krøger.

I tillegg er jeg, Knirk og Janke invitert med i studio. Litt usikker på hva vi forventes å bidra med, men får prøve å mentalt innstille meg på å si noe smart om mine favoritter fra året som gikk. Jeg gleder meg veldig til å endelig hilse på Knirk og Janke! Sånn på ordentlig.

Jeg er også spent på hvem som havner på the shortlist til P2-lytternes romanpris. De som fortsatt har mulighet til å få prisen er:

Mikkel Bugge: Gå under jorda (Oktober)
Lars Saabye Christensen: Bernhard Hvals forsnakkelser (Cappelen Damm)
Helga Flatland: Bli hvis du kan, reis hvis du må (Aschehoug)
Geir Gulliksen: Forenkling (Aschehoug)
Gaute Heivoll: Før jeg brenner ned (Tiden)
Ingvild Holvik: Lykkefeltet (Samlaget)
Per Knutsen: Gamle menns elskov (Cappelen Damm)
Thure Erik Lund: Straahlbox (Aschehoug)
Tove Nilsen: Nede i himmelen (Oktober)
Christian Refsum: Løftet (Oktober)
Carl Frode Tiller: Innsirkling II (Aschehoug)
Lars Amund Vaage: Skuggen og Dronninga (Oktober)

I morgen skal tolv bli til seks. Spennende!

Håper at du også slår på radioen og hører på oss!

5 kommentarer:

 1. oæh - æ vil åsså! Sånn da var det sagt :-). Selvfølgelig skal det lyttes, og jeg gleder meg til å høre på alt det lure og fine dere sikkert kommer til å si!

  SvarSlett
 2. Helt, helt uavhengig av temaet ditt: Er det mulig å få Erik Fosnes Hansen til å fortsette på "Beretninger om Beskyttelse"? Jeg er temmelig sikker på at han angrer som en hund på at han ikke bare avsluttet den boken men lovet en fortsettelse.
  Jeg tok fram boken for en måneds tid siden for å overbevise meg selv om at den ikke var så bra, men der tok jeg jo feil(som jeg forsåvidt hadde en mistanke om også).
  Det kan ikke bare være jeg som venter på dette?

  Gare

  SvarSlett
 3. Gare: Det er mange som ønsker seg en fortsettelse på Beretninger om beskyttelse - meg inkludert:-). Jeg er alltid begeistret når det kommer ny bok fra Fosnes Hansen.

  Men litteratur er som kjent ikke noe man kan tvinge frem. Hvis Fosnes Hansen finner inspirasjonen så kommer det kanskje en fortsettelse en gang. Hvis ikke så lever vi alle fint med de fantastiske bøkene han allerede har skrevet - og eventuelle nye bøker som vi håper kommer.

  SvarSlett
 4. Gøy - finnes det noe sted det blir lagt ut på nettet etterpå? Vil gjerne høre!

  SvarSlett
 5. Her finner dere etterhvert sendingen : http://www.nrk.no/programmer/sider/bok_i_p2/ her

  Det ble ikke noen radiotid på oss skarve bloggere. Men kritikerne og programlederen gjorde en god jobb. Det ble bra radio, syns jeg:-).

  SvarSlett