søndag 24. oktober 2010

Ny uke. Bokhøsten fortsetter.

Ingen tid til å hvile. Bokhøsten går sin gang, samtidig som vi nå forbereder vårsesongen. Men med deler av hodet lang inn i vårlistene, og en stabel med engelske utgaver av vårbøker på nattbordet, så må jeg allikevel fortsette arbeidet med høstens utgivelser. Det er morsomt nå, med gode selgere som Arne & Carlos bok om Julekuler, Ken Follett: Kjempenes fall, Jonathan Franzens: Frihet og Lars Saabye Christensens: Bernhard Hvals forsnakkelser.

I tillegg starter ARK nå sin kampanje i forbindelse med ARKs barnebokpris. 500 skoleklasser i hele landet leser og bestemmer hvem de liker best av de titlene som ARK har nominert. I år er forlaget mitt representert med ikke mindre enn 3 av 5 nominerte, så jeg krysser selvsagt fingrene for at vi skal gå av med seieren i år!

De nominerte fra forlaget mitt er:
 Sigbjørn Mostue: Den siste magikeren
Ingunn Aamodt: Dukken
Ingeborg Dybvig: Nobel-mysteriet
Finfine kandidater alle tre, selvsagt.

I tillegg er Øystein Bache nominert for boken Opp, ned og litt til siden og Lisa Grøntvedt er nominert for Hei, det er meg.

I morgen er det for øvrig pressekonferanse for den nye boken til Carl I. Hagen: Klar tale. Man kan være enig eller uenig med mannen, men det er alltid liv og røre når han snakker med pressen. Det må være lov å si at det er underholdende, mange ganger.
Personlig gleder jeg meg til lansering av Kåre Willochs nye bok i begynnelsen av november. Han er klok, den mannen. Godt å se at det er noen eldre som ikke stivner i tankegangene sine. Han har mye på hjertet selv om han er godt over 80 år.

Denne uken skal vi også holde høstens siste bokmøte: Tromsø! Blir fint med en liten svipptur nordover for å snakke om bøker og hilse på trivelige bokfolk - jeg gleder meg!

Oh. By the way: I morgen skal jeg på Bloggsalong på Litteraturhuset. Norsk Kritikerlag innbyr til debatt rundt temaet blogging vs klassiske bokanmeldelser. Det blir spennende! Begynner klokken 19.00, hvis det er noen av dere som skulle befinne dere i strøket,

5 kommentarer:

 1. Åh, jeg har superlyst til å dra på Litteraturhuset i morgen. Men tror ikke jeg får det til. Kan du skrive et lite referat fra møtet? Det interesserer jo oss bloggere.

  SvarSlett
 2. Akk, det høres jo så fantastisk spennende ut. Mye mer spennende enn Vitenskapens språk og andre tørre førstesemesterbøker.
  Jeg skulle jammen meg vært på litteraturhuset i morgen ja, det høres spennende. Del med oss!

  SvarSlett
 3. Gleder meg til dere kommer til Tromsø :) Si gjerne ifra om du får noe dødtid mens du er her - Jeg er utdanna Tromsøguide og har i tillegg uka nesten fri.

  SvarSlett
 4. Jeg skal absolutt prøve å få skrevet noe fra møtet i kveld:-). Har veldig dårlig samvittighet for at jeg ikke har fått rotet meg til å skrive et innlegg etter Jonathan Franzen på Litteraturhuset sist mandag. Tidenes beste forfattermøte!

  Ziarah: Tror nok jeg kanskje har litt tid på dagen på onsdag? Kaffe? Send meg mobilnummer på mail eller TwitterDM. Hadde vært veldig hyggelig!

  SvarSlett
 5. Nå er klokka 19.10 og jeg sitter 180 mil fra møtet. Jeg håper du deler med oss som ikke kom oss dit. Please søte snille :-)

  SvarSlett