onsdag 13. oktober 2010

London. Noen fotografier.

Ventetid på Schiphol. Bøker og kaffe. Selvsagt.


Det ble en fin liten tur til London, med nydelig vær og rolig tempo. Tro det eller ei. Her er noen bilder fra turen. Ikke så mye bøker som jeg kunne ha ønsket meg. Men det er da noen der.

          
St. Pauls Cathedral. Vi bodde rett ved siden av

Tate Modern. Litt kunst og kultur må man ha.
Bokhandelen på Tate Modern. Flott utvalg til store og små.
Dramatiske overganger. Utstilling Tate Modern.
Likte veggtemaet på museet. Dekorativt. Tate Modern.
Andy. Selvsagt. Tate Modern.
Utsikt fra toppen av Tate Modern. Millenium Bridge og St. Pauls Cathedral.
Notting Hill.
Fargerikt i Portobello Road.
Bokdame i sol. Ved St. Pauls Cathedral.
Noen shoppingskatter. Fra bokhandelen i Tate Modern.
Reiseguideshopping var lurt. Planleggingen kan starte. Stanfords kan anbefales.
PS: Kjøpte på impuls Chris Cleave: The Other Hand på grunn av det flotte omslaget. Bare for å så oppdage at det er boken som i Norge heter Little Bee. Merkelig å endre en engelsk tittel til en annen engelsk tittel? Eller?

8 kommentarer:

 1. Synes også tittelendringen på den boken er rar. Leste den akkurat og ble fengslet: Det er kanskje ikke stor litteratur, men det er en innmari god fortelling.

  Har reagert på bokomslaget på den norske vs. originalutgaven. Den engelske har et stilrent og moderne utseende der den norske ser ut som noe Hermon eller Lunde forlag kunne gitt ut, med solnedgang og drømmende portrett av ung jente. Lurer på om det er bevisst av Aschehoug at de sikter seg mot et annet marked?

  SvarSlett
 2. Den engelske pocketen er svært fin, ja. Den norske utgaven fikk jeg faktisk av en kontakt, men endte opp med å gi den videre fordi jeg ikke trodde den var noe for meg. Mye på grunn av omslaget, for å være ærlig.

  Men bokomslag er vanskelig, hver eneste gang. Noen ganger treffer man, andre ganger ikke. Kan også hende at den engelske designeren ville ha mye penger for å la Aschehoug bruke det - sånn er det faktisk ganske ofte.

  Men jeg er mye mer villig til å gi boken en sjanse med det engelske omslaget;-)... Sånn er det altså.

  SvarSlett
 3. Rett ved St.Pauls bodde jeg også sist jeg var i London! Likte meg veldig godt rundt der :)

  SvarSlett
 4. Fine bilder :-). Jeg skal legge ut bilder fra Berlin når jeg får tid til mer enn 2 minutter foran pcen :-). Men angående Notting Hill, sykkelguiden vår på Berlins høydepunkter på 5 timer, søte Maria, spilte i Notting Hill filmen!

  SvarSlett
 5. Flotte bilder! Jeg digger ugler. Jeg så at Little Bee het The Other Hand da jeg leste den, det er (var i alle fall) typisk norsk å oversette engelske titler til andre engelske titler. Teit! Enig i at det engelske omslaget var mye finere. Jeg vil også til London igjen. Ååå!

  SvarSlett
 6. Åååå, London - lenge siden jeg var der nå...

  SvarSlett
 7. Stilige bilder! Jeg har også bodd rett ved St. Paul en gang jeg var i London. Jeg er som regel i London en gang pr. år. Elsker den byen! Ser ut som du fikk mye ut av oppholdet! ;-)

  SvarSlett
 8. Det var en flott tur. Ingen ting er som å mixe business og pleasure!

  SvarSlett