torsdag 15. oktober 2009

Katastrofal bokpresentasjon!

Forlagskveld på Mo i Rana var en meget hyggelig og fin kveld. Det til tross for at jeg opplevde alle foredragholderes mareritt: Det tekniske klikket helt!

Jeg hadde i vanvare tatt med meg en feil kabel. En kabel som sørger for overføring av selve presentasjonen med bilder og videoer til skjerm. Rimelig essensielt altså.
Hektisk aktivitet i ca 45 minutter sørget for at presentasjonen kom over på en annen mac med tilsynelatende riktig kabel. Helt til jeg var igang med presentasjonen og oppdaget at videooverføringen og lyden manglet!
Så, der sto jeg og manglet ca 25% av fremvisningsmateriellet mitt! Det var bare å la det stå til og improvisere det jeg manglet av videoer. Spesielt ille var det at jeg manglet omslagsbildene på titlene hvor jeg egentlig hadde videoer, da hver video avsluttes med omslagsbilde.

For å egentlig være helt krise, så tenker jeg nå at det tross alt ikke gikk helt ille. Stemningen var tross alt veldig god med et flott publikum! Representantene fra de andre forlagene og forfatterne som var med var støttende og empatiske. Sigbjørn Mostue og Tore Rem holdt som vanlig veldig gode presentasjoner av sine bøker - jeg begynner virkelig å glede meg til Sigbjørns bok blir ferdig!
De andre foragene som var til stede hold også fine presentasjoner. Deres forfattere,
Birger Baug fra Aschehoug, som er aktuell med krimromanen Tapt paradis, og Helene Uri fra Gyldendal som sist kom ut med romanen Den rettferdige, var spennende å høre på.

Moralen etter en av de mest stressende kveldene i mitt forlagsliv er:
Ha med ALT av kabler, ALLTID!

Nå tar jeg meg noen dager fri på indre Helgeland. Gråvær og snø er perfekte forhold for å lese, og med meg på turen har jeg en murstein av en bok:
Rabih Alameddine
The Hakawati.
Jeg er ca 150 sider inn i det som er fortellinger, fortellinger, fortellinger. En ramme i nåtid trekker oss inn i midtøstens fortellertradisjon. Vi spinner så videre inn i eventyr og myter i en miks fra 1001 natt og alle de store verdensreligionene. Det er foreløpig veldig bra!
Det engelske forlagets omtale finner du her.

Boken kommer på norsk våren 2010.

2 kommentarer:

  1. Jeg svetter i håndflatene bare av å se det for meg!
    Du skal være ganske dreven for å ta sånt på strak arm. Men nå har du jo vært på "turné" en stund, så du klarte å ro deg iland. Tenk om det hadde skjedd på bokhøstens første dag. Kan pådra seg sceneskrekk av mindre...

    SvarSlett
  2. Uff det høres stressende ut. Den første gangen jeg skulle ut i en klasse som bibliotekar for å vise studentene hvordan de skulle søke i ulike databaser, brukte jeg først tid på i det hele tatt å få logget på maskinen, og deretter kom jeg ikke inn på internett. Vi fikk det ikke til å virke, så det endte med at jeg måtte prøve å beskrive det for dem med ord:-) Siden den gangen har jeg alltid laget en backup-presentasjon med bilder av de ulike søkene og lignende som jeg vil vise.

    SvarSlett