torsdag 24. februar 2011

Kriminelt godt! 8. mars hos Cappelen Damm

8. mars kl. 19.00 er det duket for et Kriminelt godt arrangement hos Cappelen Damm. I anledning kvinnedagen, kanskje? Nei. Ikke egentlig. Men det er helt sikkert at det blir bra feiring av krimsjangeren i det minste. Det kan hende det blir noen overraskelser til damene, uansett.

Forlaget får besøk av de svenske krimforfatterne Arne Dahl og Jan Wallentin. I tillegg kommer våre norske krimhelter Hans Olav Lahlum og Chris Tvedt på besøk i anledning lansering av forlagets nye krimserie i pocket; Kaliber. Vi har allerede sniklansert denne serien med utgivelsen av Lars Keplers Hypnotisøren i januar. Men det er først med de to nye utgivelsene at man kan se på det som en serie. De har blitt skikkelig fine, slik dere kan se nederst på denne siden.


Litteraturkritiker og skribent Fredrik Wandrup skal  holde et miniforedrag om pulp-forfatteren Jim Thompson.
Det blir kriminelt godt på alle mulige hardkokte og rå vis denne kvelden, det er jeg sikker på!

Det beste av alt er at det er en happening som er åpen for publikum. Påmeldinger kan sendes på e-post til pamelding@cappelendamm.no, eller så kan du melde deg på via Facebook her.Jeg kan avsløre at det er jeg som skal intervjue Jan Wallentin denne kvelden. Og ja, nervene er allerede på plass. Jeg har intervjuet forfattere tidligere, men kan ikke si at jeg har stor erfaring. Jeg må sette meg ned og lese boken på nytt og prøve å finne noen fine vinklinger. Det er nok å ta tak i den eventyrlige Strindbergs stjerne. En historie som tar oss med på kryss og tvers av Europa og videre opp på den arktiske isen. Litt Jules Verne krysset med Indiana Jones. På en thrilleraktig måte. Det som er litt morsomt er at Jan Wallentin selv er journalist. Så jeg skal intervjue intervjueren.

Det har vært veldig morsomt å jobbe med dette arrangementet. Flere avdelingen på huset har jobbet sammen for å få dette til. Fantastisk når man får til samarbeid av denne typen.
Nå håper jeg på fullt hus og stormende jubel tirsdag 8. mars. Har du sjansen: Kom!

6 kommentarer:

 1. Er veldig lei meg for at jeg ikke får kommet på dette, krimelsker som jeg er. Tror forøvrig at du vil gjøre en strålende jobb med å intervjue Wallentin - av det jeg leser i bloggen din er du god på trekke ut ting og vinklinger fra bøkene som egner seg for en samtale.

  SvarSlett
 2. Lycka till med intervjun! Arne Dahl skulle jag förresten gärna höra.
  På biblioteket där jag jobbar "firar" vi kvinnodagen med besök av en annan manlig författare - Steve Sem-Sandberg.

  SvarSlett
 3. Lykke til, Anette! Vet du fikser dette helt strålende. Marita

  SvarSlett
 4. Trur eg skal ta turen frå Førde til Oslo denne dagen. Eg arrangerer Krimfest Vest (tidlegare Heilt kriminelt-Sunnfjordske krimdagar/Krimfest Sunnfjord. Håper eg kan få nye idèar og får knytta kontakter. Lahlum og Tvedt var gjester hos oss sist haust!

  SvarSlett
 5. Oj, å hyggelig! Det er bare å komme:-).

  SvarSlett