onsdag 9. februar 2011

Travle dager. Buzz Aldrin. Og sånn.

Her skjer det veldig lite om dagen. Eller. Det vil egentlig si at det skjer litt for mye. Lite på bloggen betyr som regel mye i den virkelige verden. Det er travle dager med jobb, henting og bringing, syke barn og sosialt samvær. Til en viss grad er det fine dager. Ikke minst hjelper det at det blir lysere utenfor vinduet både tidlig morgen og tidlig ettermiddag. Denne mørketiden tar knekken på meg.

I rekken "bøker-alle-har-lest-men-som-jeg-ikke-har-fått-rotet-meg-til-å-lese-ennå" har turen nå kommet til Johan Harstads bok Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? Kan noen forklare meg hvordan det er mulig å ha utsatt lesingen av denne boka i fem år? Jeg har hatt den i bokhyllen i minst tre av dem. Den har snakket til meg mange ganger "Ta meg! Les meg! Du vet du vil!", blitt tatt ut av hyllen, bare for å bli puttet på plass igjen. Men nå er jeg i gang. 200 sider inn i en virkelig god fortelling. Om Mattias. Livet som faller sammen. En båttur. Et bittelite sted på Færøyene. Havstein, Anna, Ennen og Palli. En gammel fabrikk. Jeg kan ikke konkludere ennå, men har på følelsen at dette er en av de bøkene som blir. Lenge. Hvis du ikke har lest den ennå, så foreslår jeg at du ikke lar det gå 5 år før du gjør det.

Så. Nå. Litt mer jobb. Litt sosialt. Snart helg. Life.

3 kommentarer:

  1. Eg har også hatt denne i hylla lenge, utan å ha fått somla meg til å lese ho. Det må eg gjere. Ifølgje Per Thomas Andersen er ho ei av dei bøkene som er verdt å trekke fram frå 2000-talet.

    SvarSlett
  2. Har heller ikke lest den. Travelt her også....

    SvarSlett
  3. det er min yndlingsbok, anbefales!

    SvarSlett