søndag 13. februar 2011

Litt håpløst romantisk, jeg.

Hver år skjer det samme. Valentine. Ja. Vel. Ganske glorete og litt over the top. Og man trenger vel ikke en egen dag for romantikk og kjærlighet - eller? Man kan jo romantisere hvilken som helst dag i året. Det trenger ikke å være akkurat 14. februar. Men så er det jo slik at denne dagen kommer hvert år. Og selv om jeg er en voksen og selvstendig kvinne, så liker jeg å bli romanced! Jeg blir latterlig glad for blomster. Sjokolade. En fin spilleliste. En romantisk bok. Kanskje det er litt fint å ha denne ene dagen i året hvor man har all anledning til å tenke på kjærlighet. Temaet kunne definitivt vært verre.

Så. Noen små bokanbefalinger for de av dere som kanskje har lyst å overraske noen med kjærlighet i form av en bok.Erlend Loe: Maria & José
Flott illustrert av Kim Hiorthøy. Dette er den lille fortellingen om Maria. Og den bittelille mannen som bor inne i øret hennes, José. José elsker Maria så høyt at han har viet livet sitt til å passe på henne og sørge for at hun alltid har det fint. Som det står bak på boka:
" José vet hvem han elsker. Til fots kan det ta ham en halv time å gå fra Marias øre og ned til hoftekammen. På sykkel knappe tre minutter"
Dette er en corny, men ytterst nydelig og romantisk liten bok. Utgitt for første gang i 1994, og en av de aller første bøkene jeg kjøpte meg som nyansatt bokhandlerassistent.


Lars Elling: To og to
"To og to går de ombord. To og to står de ved rekka og ser jorda forsvinne og bli til hav. Noen ganger er det nødvendig å være to. To må man være."

Lars Elling er mest kjent som kunstner. Han har også laget en av de søteste små bøkene som finnes, nemlig To og to. På et cruiseskip er alle dyrene to og to. Alle unntatt pungnesebjørnen. Han er alene. Det er ikke fint å være alene når alle andre er to.

Denne lille perlen av en bok har vært utsolgt fra forlaget i årevis. Men akkurat NÅ har det kommet et nytt opplag på plass. Hurra for det! 


Jan Wiese: Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede
Ja. Den har blitt anbefalt til det kjedsommelige. Men den er romantisk. Og den har en fantastisk tittel. Og jeg liker denne fine fortellingen som tar oss med fra et middelaldertorg i Italia via Vatikanet i jakten etter en fortelling om stor kjærlighet, og hva man vil gjøre for den man elsker. Kjenner jeg blir rørt av å tenke på den.

Så. Mine forslag til romantikk er på plass. Håper det blir en dag full av LOVE for dere alle sammen!

5 kommentarer:

 1. Er helt enig: Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" ER en fantastisk tittel. Ja, og boka er også veldig bra :-)

  SvarSlett
 2. Jeg henger meg på - den er nydelig. De andre har jeg ikke lest - de er satt på listen over skal lese.

  SvarSlett
 3. To og to av Lars Elling er bare helt nydelig!

  SvarSlett
 4. Sistnevnte har stått på min skal-lese-liste en stund. Gleder meg til å lese den!

  SvarSlett
 5. Gode tips! Kanskje mannen skal få link til dette innlegget i e-post? ;) Fin blogg, eg fylgjer eg, om det er greitt! Har hatt eit diktblogg-prosjekt ei lita stund sjølv, og no begynner eg å orientera meg litt i resten av blogg-verda, mykje spennande her ute! Sjekk gjerne innom om du vil:)

  SvarSlett