tirsdag 31. august 2010

Vel overstått første møte

Jeg er alltid et nervevrak før jeg skal holde presentasjoner. Dagen i går var ille. Kvalme, ingen matlyst, rastløshet, lett skjelving i hendene, manglende konsentrasjon. I det hele tatt tror jeg ikke jeg var særlig morsom å være sammen med i går. I det minste frem til klokken 18.30.

For med en gang det strømmer på med folk. Samtalene summer i lokalet. Vi går rundt og småsnakker med folk vi kjenner og sørger for at de har det fint. Lysene er tent på bordene. Alt det praktiske er på plass. Vi har bilde på skjerm og lyd i høytalerne. Mikrofonmyggen er på plass på hodet og lydsjekk er avklart. Da er det som om roen senker seg i kroppen. Jeg greier plutselig å si akkurat den smarte setningen jeg tenkte inni hodet, holde timingen, huske kunstpausene, fokusere på publikum, huske blikkontakten.

Og møtet gikk riktig så bra! Østfoldingene så ut til å i stor grad like quiz-opplegget vårt. Og en av bokhandlerne sa etterpå: "Det er første gang jeg går fra et bokmøte uten å være trett!".

Nå har jeg en kort dag uten nerver før det er på´n igjen i morgen. Ålesund. Gruegleder meg!

3 kommentarer:

  1. Jeg har sikret meg plass og gleder meg! :)

    SvarSlett
  2. Var aldri et øyeblikk i tvil om at det ville gå bra!

    SvarSlett
  3. Kjempemøte i Ålesund:-). Koste oss glugg og hadde absolutt følelsen av at det var gjensidig. Trett nå. Blir en god natt på Hotell Brosundet før retur til østlandet i morgen tidlig.

    SvarSlett