tirsdag 17. august 2010

Nå går det unna

Bokhøsten har en tendens til å ta meg med storm. I dag spiste jeg lunsj klokken 15.30. Regner med at det blir middag sent. Familielivet settes på vent. Løper jeg ikke i møter, så sitter jeg med nesen i en bok eller øver meg på snertne kommentarer om høstens bøker. At t-banen nå endelig igjen kjører meg til og fra jobb er en velsignelse. Busstransport fungerer dårlig for en lett bilsyk bokdame. Nå får jeg mine daglige doser med lesero. Hvis jeg er heldig får jeg til og med sitte ned.

Jeg leser akkurat nå: Chris Tvedts siste bok Dødens sirkel. Har lest 200 sider siden i går ettermiddag og er veldig begeistret! Det var først med Rottejegeren at Chris Tvedt og hans hovedperson advokat Mikael Brenne fanget meg skikkelig. Den nye boken er enda bedre!
Det starter ille for vår venn Mikael Brenne. Han blir anklaget for å ha arrangert en mishandling av kjæresten til kronvitnet i en sak. Brenne blir rett og slett kastet i fengsel, mister advokatbevilgingen sin og blir mer eller mindre satt på bar bakke. Et oppdrag om å få en sak gjenopptatt er det som får ham på beina igjen. Han reiser til den lille øya Vestøy for å finne ut hva som egentlig skjedde når to unge jenter ble drept for 20 år siden. Var det virkelig den da unge gutten Aron som gjorde det?

Og der er jeg nå. Det er godt skrevet og fortellingen oppleves som tettere denne gangen. Det lille samfunnet på øya ute i havgapet har en viss klaustrofobisk edge for min del.
Jeg gleder meg til å bli ferdig med dagens korrekturer, slik at jeg kan sette meg på t-banen og lese mer...

3 kommentarer:

 1. Og DER var jeg ferdig! Veldig, veldig god krim! Gunnar Staalesen kan bare gå og legge seg - Bergen har en ny HELT!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg har akkurat kommet over bloggen din, og liker den veldig godt. Jobber du med korrekturlesning? Jeg har alltid vært interessert i dette, hva trenger man for å jobbe som korrekturleser? Og jeg klarer ikke dy meg; mishandling skrives med en s. :)

  SvarSlett
 3. Ha ha ha! Godt du poengterer det! Jeg jobber egentlig ikke med korrekturleing av litteratur. Men det er masse markedsmateriell, kataloger og lignende som må korrekturleses. Jeg jobber i markedsavdelingen i forlaget.

  I tillegg er jeg selvlært i norsk - har all skole fra Sverige. Det er min lille unnskyldning for alle stavefeil - tro du meg: det finnes flere!

  Mishandling skal selvfølgelig korrigeres med en eneste gang.

  SvarSlett