mandag 9. august 2010

Bokhøsten er igang

Feriemodusen er skrudd av. I dag logget jeg meg inn på jobb igjen etter over 3 ukers deilig ferie. I det jeg i dag tidlig sto i rulletrappa opp fra t-banen så slo det meg; det er ikke så ille.

Vi har tross alt en bokhøst som skal i havn! 

August og september er for min del de mest hektiske månedene i året. Bøker lanseres, kampanjer skal i havn, arrangementer skal gjennomføres, og ikke minst - jeg skal atter en gang på tur for å holde bokmøter for bokhandlere og bibliotekarer. Første stopp for min del er Sarpsborg 30. august. Siste presentasjon er i Oslo 22. september. Mellom de to datoene vil det meste være hektisk og lettere kaotisk på en ganske fin måte. I tillegg har vi i år Oslo Bokfestival, noe som betyr enda en skikkelig travel helg i et allerede tettpakket program. Godt man er begeistret for jobben sin!

Dårlig samvittighet for barn man ser alt for lite og en mann som må ta det meste på hjemmebane i perioden, det følger med på kjøpet. Bare å leve med.

Men så var det dagen i dag. Første dagen av bokhøsten. Omtrent det første som skjedde på jobb i dag var at jeg gjorde en litt kjedelig oppdagelse - Murakami på Litteraturhuset den 23. august er samtidig som forlagets store høstfest. Høstlistefesten. Den store lanseringsmarkeringen. Årets høydepunkt på forlaget!


What to do? Høstfest betyr i bunn og grunn at jeg er på jobb akkurat den kvelden. Noe som i sin tur betyr at jeg heller får prøve å få med meg mest mulig av programmet i løpet av helga istedet. Og at jeg nok blir nødt til å gå glipp av selve høydepunktet under Litteraturhusets Haruki Murakami-festival: Murakami selv.
Vel. Kan jeg ikke gå mandagen, så skal jeg i det minste få med meg dette:

Fredag:
Mens vi venter på Murakami ved Frode Grytten har jeg hatt lyst å se/høre i flere år. Denne gangen bør jeg få det til. Alt du ikke vet om Murakami, og aldri trodde du skulle få vite v. oversetter Ika Kaminka skal jeg også få meg meg.
Kanskje jeg henger ut og ender opp som tilskuer på Murakami-quiz? Deltager kommer jeg ikke til å være. Festivalfesten med spilleliste av Murakami kan sikkert også være verdt å få med seg?

Lørdag:
Siden jeg i utgangspunktet mangler barnevakt denne helga, så tenker jeg at arrangementene for barn tidlig på dagen kan være verdt å få med seg. Hvis barna først har kost seg med opplesninger av Nakagawas Kaikun går på tur og Anne Thelles Japan: Solens opprinnelse, så kanskje de syns det er greit å høre Nils-Øyvind Haagensens Murakami-inspirerte dikt etterpå?
Hvis jeg mot formodnings skulle greie å få barnevakt så har jeg veldig lyst å få med meg Hva er det med Murakami? Forfatternes favoritter klokken 18.30.

Søndag:
Jeg syns kanskje det mest interessante denne dagen er Murakamirevolusjonen. Barna kan godt kose seg i kjelleren med visning av den japanske animéfilmen Katteprinsen - perfekt! Min mann dukker sikkert opp en eller annen gang i løpet av dagen. Det bør gi meg en god mulighet til å få med meg Underground: Angrepet på Tokyo og den japanske psyke klokken 20.00.
Syns i grunnen jeg har en god plan for helga. Men er lei meg for at jeg går glipp av høydepunktet...

Så får jeg bare glede meg til alt det andre som skal skje i løpet av en hektisk høst i bokens tegn!


 

4 kommentarer:

  1. Ja, bokhøsten er alltid spennende. Men jeg sier som ifjor: Veldig synd at katalogen "Årets Bøker" er borte vekk!

    SvarSlett
  2. Litt kjedelig. Jeg er enig i det. Men forlaget mitt kommer i det minste ut med papirkataloger fortsatt - og det er jo fint! Eller?

    SvarSlett
  3. Gleder meg innmari til Murakami inntar Oslo, og til alle de tilhørende foredragene. For et arrangement!

    SvarSlett