tirsdag 17. november 2009

Jeg lader opp til Berlin-tur!

En av grunnene til at jeg endelig så Himmelen over Berlin her om dagen, er at jeg skal reise til Berlin. Neste helg faktisk! Jeg gleder meg noe så vanvittig til noen dagers time-out fra familie, jobb og hverdag. Det er min første gang i denne byen, som jeg har hørt så mye bra om. Forventningene er selvsagt skyhøye.

Jeg har noen vage tanker om hva jeg skal gjøre i Berlin. Guidebøker er anskaffet: Gatelangs Berlin og Wallpaper guide Berlin, i tillegg til en liten sort Moleskine Berlin-notatbok, hvor jeg kan notere og samle litt minner underveis. Jeg har alltid vært fan av å skrive reisedagbok, noe som sikkert er grunnen til at jeg er veldig oppghengt i reiseskildringer.
Jeg går også og venter på Carl-Johan Wallgrens bok Berlin på 8 kapitel, som jeg har bestilt fra tanum.no. Håper den dukker opp snart!
Jeg skal også skaffe meg nyeste nummer av Wallpaper, som en venn forteller meg har en feature om Berlin, spesielt bokhandlere! Perfekt!
Jeg har også veldig lyst til å komme meg på guidet sykkeltur med Fat Tire Bike Tours! La oss håpe at vær og føre er godt, slik at det blir noe av. Det virker så genialt så suse rundt på sykkel sammen med en erfaren guide! I tillegg har jeg fått det anbefalt av to venner, helt uavhengig av hverandre.

Hva er deres beste Berlintips? Hva bør jeg definitivt få med meg? Hva kan jeg droppe?

3 kommentarer:

 1. Berlin er en av mine absolutte favorittbyer, og egentlig liker jeg best stemningen. Husk å reise østover for de virkelig søte kafeene og rare butikkene.
  Styr unna Unter den Linden & Checkpoint Charlie, som bare er turistisk. Derimot er det jødiske minnesmerket ved Brandenburger Tor virkelig verdt å få med seg!

  (Ellers vil jeg anbefale å åpne kommentarfeltet for alle også uten blogg. Det blir mye koseligere av det, og så kan du heller slette spammen som måtte komme)

  SvarSlett
 2. Takk for tips. Det er sirlig notert i Moleskineboken min;-).

  Jeg har nå åpnet for at alle kan kommentere. Godt tips!

  SvarSlett
 3. å, heldige deg! berlin er en super by. det beste, synes jeg, er bare å traske gatelangs. gå på måfå i prenzlauer berg og kreuzberg, for eksempel. For en bokglad dame som deg er forresten bokhandelen Dussmann (das kulturkaufhaus) i friedrichstrasse (sentrum) et must! og sykkeltur kan anbefales - hvis det ikke blir guidet tur, le en sykkel - desidert den beste måten å ferdes i berlin på - om en noe vått på denne årstiden... God tur!

  SvarSlett