mandag 9. november 2009

Heldige meg! Pakkeoverraskelse!

Vanligvis er det jeg som sørger for å informere om bøker. Selge dem inn, snakke om dem, og sørge for at de blir lest. De må gjerne leses av flinke bokhandlere, som er kjempeflinke til å selge enda fler bøker ut av bokhandelen sin. Eller til driftige bibliotekarer i bibliotekene sine.

Dermed er det mange ganger jeg som pakker bøker i konvolutter og sender dem avgårde med forhåpninger om at de skal bli lest av noen som liker dem.

Men. Det er uhyre sjelden JEG får bøker i posten. Eller i gave for den saks skyld. For jobber man med bøker så regner folk flest med at man har mer enn nok å ta av. I tillegg er det mange som tror at man er supersnobbete når man jobber i forlag, og bare leser smale og vanskelig tilgjengelige bøker. Eller folk som tror at man er blasert fordi man har en tilsynelatende uendelig tilgang på lesestoff.

Men jeg elsker å bli tipset om bøker! Og jeg elsker å få bøker i gave! Hvis bøker kun skal være jobben min, så mister jeg jo lesegleden min. Så dermed må jeg noen ganger søke meg vekk og være "utro" mot arbeidsplassen min. Lesegleden kan ikke bindes til en arbeidsplass.

Derfor ble jeg så kjempeglad da jeg kom på jobb i dag. I posthylla lå det en postpakke fra Sverige som inneholdt 3 ungdomsbøker skrevet av forfatteren Johanna Lindbäck, som mange av dere kjenner som Johanna Lwww.bokhora.se. Jeg hadde i en bisetning nevnt at bøkene hennes var noe jeg gjerne kunne tenke meg å lese, da handlingene i stor grad foregår i min barndoms Nord-Sverige. Det er Tänk om det där är jag, som kom ut tidligere i år. I tillegg har jeg fått En liten chock fra 2007 i en skjønn rød pocketutgave og Min typ brorsa (Super tittel!) fra 2008.

Jeg sitter altså her med en fin bunke bøker på fanget! Heldige meg har altså fått noen helt uventede bøker som jeg gleder meg masse til å lese! Hurra!

3 kommentarer:

 1. Hei Bokdama!
  Så heldig du er! Jeg ønsker meg også bokpakker som jeg ikke vet om i posthylla mi, og jeg har bursdag på torsdag! Blir bøkene til Johanna L oversatt til norsk?
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 2. Det er dessverre ikke jeg som avgjører om vi oversetter/antar. Men jeg liker den første jeg har begynnt på veldig godt! Så vi får se hva jeg kan gjøre med saken. Ikke fritt for at jeg tipser redaksjonen.

  Universelle temaer: ungdom, kjærlighet, vennskap, utenforskap, familie etc. Veldig fint!

  SvarSlett
 3. Har visst ikke vært inne på bloggen din før, men besøker den gjerne igjen!
  Ja, ingenting er som bokpakker i posten. Fint cover på boka! Hadde aldri hørt om forfatteren før, men liker godt å lese ungdomsbøker, så jeg skal merke meg navnet.

  SvarSlett