mandag 23. november 2009

I dag venter vi på: Augustpriset

I kveld - akkurat faktisk - deler svenskene ut sine Augustpriser. Det tilsvarer den norske Brageprisen. Jeg har noen favorittbøker som tidligere har fått Augustpris: Carl-Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia og Per Olov Enqvists Ett annat liv.

Har dere noen Augustfavoritter?

Jeg hadde håpet på at Karin Johannisson: Melankoliska rum, skulle vinne pris. Men fikk akkurat vite at fugleboken Att överleva dagen vant. Merkelige greier? Nominert i samme klasse? Tror svenskene godt kunne ha hatt to kategorier - en for dokumentar/biografi og en egen for fagbøker/fakta. Er dere ikke enige i at det er merkelig å måle to så vanvittig forskjellige bøker opp mot hverandre?

Nå deler de ut pris for beste barne- og ungdomsbok. Og vinneren er....
Skriv om och om igen” av Ylva Karlsson, Katarina Kuick, Sara Lundberg och Lilian Bäckman.
(x Publishing)

Spennende! Dette er en bok om kreative prosesser og hvordan barn og unge kan finne sin egen måte å skrive på. Men det er kanskje like gjerne en bok som passer for (evig) unge voksne?

Merker meg at begge vinnerne så langt har vært utgitt på små uavhengige forlag?

I kategorien Skjønnlitteratur er nominasjonene  så og si delt mellom Albert Bonniers förlag og Norstedts förlag. De store svenske altså. Mye forskjellig i denne kategorien også. Tenker at Steve Sem-Sandbergs bok De fattiga i Lodz er en sterk kandidat. En bok i kryssningen mellom dokumentar og skjønnlitteratur. Venter spent nå. Og vinneren er....

Ha ha! : Steve Sem-Sandberg!!

Morsomt! Nå skal ungene legges og mor skal legge vekk macen. Ha en fin kveld allesammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar