mandag 7. september 2009

Flyplasser

Helt siden jeg var ganske liten har jeg vært begeistret for flyplasser. Spesielt godt liker jeg å være ute i god tid og sitte alene på flyplassen. Bare nyte det å vente litt, sammen med alle andre som også venter litt.
Kansellerte fly gjør meg sjelden stresset - med mindre jeg har noe jeg faktisk må rekke. I februar satt jeg over 4 timer ekstra på flyplassen i Bergen. Jeg rakk å spise, lese ferdig en bok, jobbe litt og kikke på snøuværet som raste utenfor det gigantiske vinduet.
Det er ofte gigantiske vinduer på flyplasser. Jeg liker det også.
I dag er det en stille dag på Gardermoen. Ganske få mennesker som haster mot sin gate eller spiser en rolig lunsj. Gardermoen har vært min absolutte favorittflyplass siden den åpnet i 1998. Det er pent her. Luftig. Små detaljer gjør at jeg aldri kjeder meg her. Og ikke minst har de finfine vente-stoler som egner seg ypperlig til å lese i. Det er langt ifra mange andre flyplasser som er så trivelig. Jeg har alltid tenkt at det må være et fint første møte med Norge for de turistene som flyr inn hit.

30 minutter igjen til avreise. Jeg rekker å kose meg litt til.

8 kommentarer:

 1. Jeg har ingenting imot å vente. Det er uvissheten jeg ikke kan fordra! Hvis jeg VET på forhånd hvor lenge jeg må vente, så er det greit, og jeg kan innrette meg deretter: lese, spise, betrakte folk og omgivelser. Én time eller åtte, er ett fett. Men å ikke vite om jeg må vente fem minutter eller fem timer... herregud!

  SvarSlett
 2. Å, det hørtes koselig ut. Tidsrom pleier jeg å kalle fenomenet. Å ha små lommer av tid der tanker kan fly, små og store planer ta form, der folk går forbi mens jeg har en blokk og en penn og en bok og et lite hav av tid.

  SvarSlett
 3. Dere klarte dere bra i Trondheim hørte jeg. Min datter jobber i en av byens bokhandlere, og hun har vært og hørt på dere i dag. Hun var begeistret, og hadde lært masse. Jeg sa at jeg "kjente" deg littebittegranne. Morsomt!

  SvarSlett
 4. Tusen takk Solgunn!!! Nå ble jeg skikkelig glad! Det er så intenst. Rekker ikke å tenke så mye underveis. Utrolig hyggelig å høre at det er fornøyde tilhørere:-).

  SvarSlett
 5. Dipso: Jeg forholder meg fint til tid. Hvis jeg ikke har noen som venter...

  SvarSlett
 6. å, det kjenner jeg meg igjen i - jeg elsker flyplasser! Problemet nå for tiden er at det tar så lang tid å sjekke inn og scanne bagasje og bli kroppsvisitert at den tiden jeg hadde tenkt å bruke avgangshallen i stedet går til køståing. Så for å få en fin, rolig flyplasstund, må man dra i SKIKKELIG god tid hjemmefra...

  SvarSlett
 7. Jeg liker meg også godt på Gardermoen. Den beste flyplassen jeg vet om. Det er bare en ting jeg savner - en postkasse. Jeg får så lyst til å skrive postkort når jeg sitter på Gardermoen og koser meg. Så er det litt kjipt å ta de med hjem for å poste de.

  SvarSlett