onsdag 7. juli 2010

Noe mer lettvint - og svært underholdende

Tegneserier og illustrerte romaner har lenge vært noe jeg har lest med glede. Når jeg så forskjellige svenske blogginnlegg om Sofia Olssons Hetero i Hägersten, så skjønte jeg raskt at det var noe jeg måtte få tak i. Taste taste taste og klikk klikk klikk, så var den bestilt via tanum.no - kjekt med enkel tilgang på svenske bøker!
Noen dager senere måtte jeg spore opp bokpakken hos Postens Bedriftssenter - et sted Posten ikke har veldig lyst å fortelle noen hvor er. Det er så hemmelig at det tok meg to forsøk å finne det. Men med bokpakken i hende var også humøret til denne dama på opptur.


Etter å ha lest en murstein (lesebrettet mitt veier allikevel ikke merkbart mer, selv om det har mer enn 1000 sider i seg) som Kjempenes fall, så er det befriende lettvint å kunne lese en bok som dette.

Hetero i Hägersten er en bok om hverdagslivet til et tilsynelatende heteroseksuelt par +/- 30 år, uten barn, med jobb og ikke særlig varige steder å bo. Jeg kjenner situasjonen i Stockholm, så jeg vet hva det dreier seg om. Det vanlige og egentlig udramatiske livet fremstilles på en svart humoristisk måte som fikk meg til å le høyt! Irritasjon over rot, hvem sin tur det er å vaske opp, hvem som er mest organisert, merkelige naboer og andre store og små detaljer i et liv på grensen til seriøst voksen tilværelse.

Hvis du er nysgjerrig på forfatteren/tegneren så kan du gjerne kikke på hennes hjemmeside her.  Omtalen på forlaget Ordfronts hjemmeside er også god. Der finner du også en av de beste stripene.

Boka er varmt anbefalt!

2 kommentarer: