søndag 18. juli 2010

Mumindalen

Tove Janssons bøker om Mummitrollene var noen av mine absolutte favoritter som barn. Som voksen leste eg dem på nytt og oppdaget at det kanskje er enda bedre voksenbøker. Snodige filosofiske problemstillinger og herlig galleri av personligheter og figurer. Det er nok å tenke over i den verdenen som Tove Jansson skapte. Alt for å lage en figur som skulle være det styggeste hun kunne tenke seg. Tenk. Mummitrollet som er så skjønn!

Mange kjenner bøkene om Mummitrollet. Ikke fullt så mange kjenner tegneseriestripene som Tove Jansson også lagde rundt temaet. Dette er bøker som absolutt er for voksne. Når Mummipappa drikker seg full på whisky og Snorkfrøken blir sjekket opp av en strandløve på den Franske rivieraen, så er det nok mamma og pappa i familien som syns det er morsomst.

Men i morgen setter vi kursen østover. Årets ferietur går til Finland! Vi skal være noen dager i Helsinki før vi drar vestover mot Åbo og Nådendal. Og i Nådendal ligger MUMMIDALEN! Store og små gleder seg. Det er sagt at det skal være et nydelig sted og et ganske rolig sted. Junior er mest bekymret for å møte Hufsa. Minstemor har lovet å gi Mummitrollet et kyss på nesa.
Dette er familieferie på sitt beste. Noe for hele familien, helt kompromissløst!Forberedelsene er tatt ved lesing av mummifortellinger, så barna vet hva det handler om. Utgavene ved siden av er min manns bøker som han har hatt siden han var liten. Kjempefine utgaver!


Denne Bokdama blir borte en ukes tid - ha en flott sommer dere!

2 kommentarer:

 1. Mummidalenferie høres helt perfekt ut! Et annet tips til bra familieferiested er forresten Nordens Ark (http://www.nordensark.se/) i Sverige, hvor de passer truede dyrearter.

  Ha en god ferie!

  SvarSlett
 2. Noko anna som er litt kult er Tove Janssons illustrasjoner av andre kjente verk, t.d.
  Hobbiten: http://www.zepe.de/tjillu/hobbit/index.html
  Alice i eventyrland: http://www.zepe.de/tjillu/alice/index.html

  SvarSlett