onsdag 14. juli 2010

Bøkene er på plass. Et prosjekt er ferdig

Endelig! Uendelig mange bokesker er tømt, skatter gjenoppdaget og orden er opprettet. Bøkene har endelig fått et hjem. Bokhyllene har fått beboere.
Slik så det ut underveis:


Jeg startet med å legge skjønnlitteratur/krim/poesi/ungdomsbøker i stabler alfabetisk. Heldigvis hadde jeg pakket mange av bokkassene alfabetisk, så det var en grei jobb. Dokumentar/Historie/Biografi/Aktualitet ble alfabetisert for seg selv, likeså reiseskildringer.


Etter det var det finalfabetisering opp i hylla. Stol måtte til for å nå de øverste hyllene. Vi har ikke så veldig høyt til taket, men lille meg er sjanseløs når det gjelder å nå helt opp. Det må investeres i en praktisk liten krakk slik at jeg får full tilgang til biblioteket.


Det absolutt største som får plass i bokhylla. Tom Wolfes A Man in Full fyller ut hyllen helt perfekt. Men jeg er glad for at alle bøker ikke er like stor som den.

Underveis fant jeg igjen flere av favorittene mine. Her er det en samling bøker av William Gibson som har fått plass.


Erlend Loe er på plass. Men jeg oppdaget at jeg mangler flere av bøkene hans! Hvor har Fakta om Finland og Doppler blitt av? Skandale!


Stieg Larsson har fått selskap av Jonas Lies samlede. Noe nytt og noe definitivt eldre. Jonas Lies samlede er også arvede bøker. Veldig fine utgaver!


Nå begynner det å ligne på noe. Innså etterhvert at jeg har veldig god plass. Dermed fikk tegneseriene også være i stua. Liggende vel og merke.


Fin bokstøtte fant vi i en av bokkassene. Det er fortsatt luftig i hyllene. Bokstøtter kommer godt med.


Tilsynelatende mest pretensiøst i bokhylla? Bertolt Brechtpå tysk. Men må innrømme at det er bøker som egentlig tilhører min mann.


Sannsynligvis det minst pretensiøse i bokhylla. Traci Lords selvbiografi. Ingen grunn til å skylde på noen andre - den er min! Syns det var et poeng å beholde den. Trenger balanse i hyllene.


Favoritt blant reiseskildringene. Paul Therouxs fabelaktige samling av togreiser. Elsker tog!


Nesten i mål nå...


Vel: Voila! Ferdig! Mer ble det faktisk ikke. Det ser ut til at jeg må ut og kjøpe meg flere bøker. Så mye luft i en bokhylle kan jo ikke være godt for noe. Planen har hele tiden vært å lage plass til en samling som kan vokse - og det har vi fått til.

Det hører til historien at vi også har bokhyller følgende plasser:
Kjøkken: Billyhylle til kokebøkene.
Barnas rom: Billyhyller for alle barnebøkene.
Loftsstuen: Hyller med store bøker: Kunst, foto, faktabøker.

Og nattbordet mitt. Hvor det alltid ligger en stabel med bøker.


Det er tid for det nå. God natt!

14 kommentarer:

 1. Nydelig. Kjente jeg blei litt misunnelig nå! Gleder meg til jeg har et eget hus/en egen leilighet å innrede. Da skal jeg få meg et kontor/bibliotek med fine bokhyller slik som du har :)

  SvarSlett
 2. gratulerer så mye med fullendt prosjekt! Jeg misunner deg ;) Ble kjempeflott! :D

  SvarSlett
 3. Så flott :) Bøker gir rom sjel :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig bra det har blitt! Men du må da gi bort et lass med bøker som du får? Kanskje du er litt mer effektiv enn meg, og ikke tar de med hjem. Jeg vet jeg fylte 4 hyller bare med 'bøker jeg har fått som er fine men jeg egentlig aldri kommer til å lese' haha. <3
  Men nydelige bokhyller, og flott å se at jeg ikke er alene i manisk alfabetisering!

  SvarSlett
 5. Ser utrolig flott ut! Great job! Mener virkelig at det ikke gjør noe at alle hyllene ikke er fulle, for som du skriver, hadde de vært det, hadde det ikke vært noe å jobbe videre på!

  SvarSlett
 6. rett og slett fantastisk! jeg sikler.

  SvarSlett
 7. Et flott innlegg, bokdama! Og veldig fin vegg!
  (Hvor mange bøker har du plass til nå?)

  SvarSlett
 8. Vakkert! Dette skal jeg kose meg med å gjøre neste uke. Først må huset vaskes ned og hyllene skrus opp. Glede:)

  SvarSlett
 9. Åååh, så mye plass til bøker vil jeg og ha :) Du har gjort en kjempejobb her :)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for skryt:-). Blir glad i hjertet mitt av at det er så mange bokelskere der ute med samme passjon som meg selv!

  Dipso: Det er 45 hyller, de er 70cm brede. Det får roughly plass 30 bøker pr. hylle, så jeg anslår at det vil være plass til 1350 bøker i disse bokhyllene. I tillegg har jeg plass til å bygge på med 3 hyller til, hvis jeg skulle få lyst til det. Da vil jeg få plass til 810 bøker til.

  SvarSlett
 11. Så utrolig smart at du har plass til en voksende kolleksjon! Mine hyller er på bristepunktet, og alt jeg kan gjøre med det er bare nødløsninger som gir bittelitt mer plass.. Hyllene ser strålende ut!

  SvarSlett
 12. Hei! Vi inviterer til bokbloggertreff i august, hyggelig hvis du ville være med! http://bokmerker.org/?p=6944 (Facebookevent her: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=102118659841381&ref=ts)

  SvarSlett
 13. Så kjekt å sjå det utvikle seg. Eg skal fornye hyllene mine. Har gamle BBB-reolar som skal bort. Ka type hyller er det du har brukt? Ein smart plass å ha hyller er forresten over dørene, dvs langs taket. Tips når det blir fullt :) Og krakk må til.

  SvarSlett
 14. Åh, nå ble jeg litt misunnelig her -så fine og romslige hyller vil jeg også ha...

  SvarSlett