mandag 7. juni 2010

Stian Hole: Garmanns hemmelighet - vinn boka!

En av mine absolutte favorittillustratører er Stian Hole. Han designer blant annet mange bokomslag både på forlaget hvor jeg jobber og for flere andre forlag. Det siste jeg har sett av ham er omslaget han har designet for Lars Saabye Christensens nye bok Bernhard Hvals forsnakkelser. Dette har jeg vist dere her på bloggen tidligere. Han har også laget omslaget til Aina Bassos nye bok, Fange 59. Taterpige. Det omslaget kan dere se på bloggen hennes her
Andre fine omslag han har laget er disse: I tillegg til å lage grafiske illustrasjoner, så har Stian Hole også laget barnebøkene om Garmann. Dette er bøker Hole har blant annet mottatt Brageprisen og Bologna Ragazzi Award for.
Hjemme hos meg har de to første bøkene; Garmanns sommer og Garmanns gate, vært favorittbøker i flere år. Spesielt Garmanns gate er nesten lest i filler. At min eldstemann også ligner veldig på Garman, har jeg alltid sett på som en bonus. Nå har det endelig kommet en ny bok om Garmann: Garmanns hemmelighet
Garmann må i denne boka forholde seg til tvillingene Hanne og Johanne. Vi har møtt dem i de tidligere bøkene om Garmann også, men i den nye boken får han et nærmere forhold til spesielt Johanne. Johanne viser Garmann sitt hemmelige sted inne i skogen. Der ligger det en nedfalt romkapsel. Garmann og Johanne leker at de er astronauter, de forteller hverandre gåter og snakker sammen. Og selv om Hanne og Johanne er like som to dråper vann, så er de også helt forskjellige.
Det er mye følelse i teksten og jeg husker med et den aller første uskyldige kjærligheten. Søtt.

Illustrasjonene er som vanlig helt magiske! Hole har en helt spesiell teknikk hvor han kombinerer fotografier med tegninger og legger dem lag på lag. Det gir en helt egen forvrengt dybdefølelse og masse flotte fargeeffekter. Alle sider er fulle av små detaljer og det er lett å hele tiden finne nye ting å se på. Jeg gleder meg over at Garmann har Gro Dahles bok God natt, natt på hylla over sengen sin.

Det har blitt atter en nydelig bok om Garmann. Til glede for store og små.

Og jeg har faktisk et eks av boka som jeg skal lodde ut! Skriv en begrunnelse for hvorfor akkurat DU ønsker deg denne boka i kommentarfeltet under. 
Jeg trekker en heldig vinner på fredag!

12 kommentarer:

 1. Kjenner ikke så godt til bøkene om Garmann, men har hørt så masse om dem at jeg veldig gjerne kunne tenke meg å bli bedre kjent med han! :o) Flott blogg du har forresten!

  SvarSlett
 2. Jeg har, pinlig nok, aldri hørt om disse bøkene, men vil gjerne bli kjent med Garmann og vennene hans. Det tipper jeg at barna mine også har veldig lyst til:) Og ja, omslagene til Hole er vakre!!

  SvarSlett
 3. Garmann og vennene hans hørtes veldig bra ut. Dette er noe jeg har lyst til å lese, og ikke minst se illustrasjonene som du beskriver, og senere lese og se i boken sammen med min datter!

  SvarSlett
 4. Eg har lest Garmanns sommer i forbindelse med ein skuleoppgave og likte denne veldig godt. Jobber i barnehage, så dette hadde kanskje vore noge for dei? Og du har heilt rett, Stian Hole er flinke!!!

  SvarSlett
 5. Omslaget på Fange 59. Taterpige var nydelig,og boken skal jeg forresten lese!
  Men Garmann.
  Jeg liker Garmann-bøkene, har de to første som jeg leser om igjen og om igjen for to gutter på 4 og 6 år (og et stort pluss er jo at jeg liker bøkene like godt!)Bok nr tre ønsker vi oss alle sammen! : )

  SvarSlett
 6. Jeg må jo vinne denne boka fordi jeg aldri har lest om Garman tidligere, og fordi jeg kjenner at jeg har veldig lyst etter å lest om han her. Dessuten har jeg to gutter som er klare for nye leseropplevelser. I tillegg bør jeg vinne boka fordi jeg er blodfan av Bokdama (bestikkelser og smisk håper jeg funker som fy).

  SvarSlett
 7. Kjempefine begrunnelser her! Skal ikke se bort ifra at Bokdama faller for smiger;-)...
  Jeg lover at det skal være en fair trekning på fredag.

  SvarSlett
 8. Jeg kjøpte denne boka i dag for å gi bort i bursdagsgave. Så snikleste jeg den sammen med storesøster før vi pakket den inn og hun falt pladask. Du kan ikke mene at vi skal gi bort denne, mamma??!!! Og det har hun helt rett i. Men gi den bort må vi, for bursdagen er i morgen.

  SvarSlett
 9. Åjåjåj! Hiver meg på! Jeg jobber stort sett bare med tekst - siden jeg jobber på Norsk lyd og blindeskriftbibliotek - og er SULTEFORA på bilder!

  SvarSlett
 10. Vi leser mye for barna våre, så denne konkurransen vil jeg selvfølgelig være med på ;)

  SvarSlett
 11. Jeg ønsker meg denne boka, fordi jeg alltid pleier å gi bøker i gave til en liten gutt jeg kjenner. Han elsker når jeg kommer på besøk, og drar fram en bok slik at vi kan lese sammen. I sommer fyller han tre, og jeg tror at Garmanns hemmelighet blir en fin bursdagspresang til lille Elias.

  Man kan aldri få nok bøker, og en lesestund er en fin måte å lære noe samtidig som man koser seg sammen.

  Heia alle som formidler bøker, og gir tips om slike skjulte skatter som de Stian Hole lager.

  SvarSlett
 12. Vi lånte Garmanns gate på biblioteket, og den leste jeg for ungene. Det kunne vært kjekt med en ny bok om Garmann, som datteren min på 7 år kunne lest i selv. :-) Og selv om jeg er voksen så er jeg også glad i billedbøker... Det er koselig å se på illustrasjonene og lese teksten. Vi er glade i bøker, og ser på bøkene som skatter. Det må leses hver dag. ;-) Spennende med konkurranse også!

  SvarSlett