fredag 4. desember 2009

Julestemningen er på gang


Akkurat nå går det mye i Sufjan Stevens songs for Christmas her i gården. Dette er en ypperlig opplading til lysere stemning i årets mørkeste tid.
Sufjan er akkurat så rufsete som jeg trenger å ha ham. Hør et lite klipp her

Jeg liker jula. Virkelig! Det er bare det at jeg aldrig føler at jeg helt får det helt til. Jeg har alltid en plan om å være ute i god tid. Kjøpe personlige julegaver med et originalt tilsnitt. Lage finfine julekort med de fine ungene. Gjerne gjøre noe helt uventet fint, som forhåpentligvis skal få menneskene rundt meg til å skjønne akkurat hvor viktige de er for meg og hvor glad jeg er i dem.

Men det ender alltid med juleshopping i panikk for å rekke postfrister og avleveringer. For ikke å snakke om stressfotografering av uvillige unger i uvant stivpynt.
Heldigvis så er de aller fleste av mine venner og familie glade i bøker. Og bøker er virkelig den aller beste gaven! Men det er kanskje ikke så veldig spennende? Når man ikke undrer seg på hva man får, men hvilken? Men det blir nok en hel del bøker under trærne til familie og venner også i år!

Jeg er også midt i Haruki Murakamis Kafka på stranden. Med andre ord så vil jeg helst sitte og lese hele tiden. Jeg bruker uendelig tid på Murakamis bøker. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke får opp tempoet? Bøkene er ikke tunge og jeg liker dem inderlig godt. Det burde sånn sett ligge an til sluk. Men bøkene går inn på meg. Utfordrende på en merkelig underliggende måte. Kafka på stranden er en langt mer surrealistisk bok enn Trekkoppfuglen og Norwegian wood. Det er allikevel den boken jeg så langt liker best av de tre. Jeg får se om den holder hele veien.

Håper dere har noe morsomt på gang denne helga!

2 kommentarer:

  1. Det er rart det der. Noen forfattere kan bare ikke leses raskt. Lurer på om det er samme forfattere for oss alle? Jeg kan ikke lese Doris Lessing fort. Umulig. Nå leser jeg Kaarbøl, og merker at jeg leser sakte, sikkert halvt tempo av det jeg pleier. Boka er ikke spesielt tung. Hm.....

    SvarSlett
  2. litt ambivalent til Murakami (fordi jeg etter å ha lest to bøker føler at jeg har naila karakterene han befolker universet med; ung søkende mann/gutt, fjern, overnaturlig vakker dame?), men IKKE DET SPOR ambivalent til Sufjan Stevens. åh, Sufjan! (L) Songs for Christmas! (L) fantastisk.

    SvarSlett