torsdag 17. desember 2009

Jakten etter perfekte bokhyller


Jeg prøver å finne bokhyller. Det har jeg prøvd på i flere år nå. Problemet er at jeg ikke nøyer meg med noe som er halvbra. Jeg vil ha noe som er perfekt. Dette er grunnen til at bøkene i leiligheten vår ligger i stabler, inni klesskap, oppå kommoder og under bord. Det har i løpet av de 3 årene vi har bebodd dette stedet fortsatt ikke kommet opp noen bokhyller. Vi har en hel bod full av bøker i kjelleren. Snart er det på tide å flytte dem enda en gang.

Det er bare at på neste stopp finnes det ikke noen bod vi kan putte eskene i. Bokhyller må til. På tide å finne noen bokhyller som, om de ikke er perfekte, i det minste er bra nok. Noen gode tips til bokhyller som ikke bygger for mye ut fra veggen?
Jeg vil gjerne ha noen som kun er 20cm dype. Jeg har en fantasi om en hyggelig snekker som kan plassbygge noen for meg. Dessverre er en hyggelig snekker veldig dyr, så det er ikke et reellt alternativ (jepp, sjekket med en real-life-snekker).

Kanskje jeg skulle la bøkene "sveve" fritt på veggen? Slike bokhyller har de faktisk på DesignTorget, hvis noen skulle ha lyst på dem.
 Litt problematisk når man har veldig mange bøker. Jeg har veldig mange bøker. Forferdelig mange bøker.

Fin denne pockethyllen. Også den fra DesignTorget. Tror jeg må ha noen sånne uansett. Til de små  bøkene. Pocketperlehylle.

15 kommentarer:

 1. Samme problem her. Jeg er ferd med å lande på Ikeas Billy. Men de er ikke så smale som de hyllene du ønsker. Hvis du kan leve med trehvitt eller hvitt kan BBB-reolen være noe. Det jeg aller helst ønsker meg er Montana hyller ( dansk design). Men det er ikke gratis, akkurat. Lykke til med jakten.

  SvarSlett
 2. Ikeas Billy fåes i mange farver, men er 28 cm dype. Fordelen er at de er rimelige og de går fra gulv til tak. Mine er røde.
  Pene (syns jeg) og praktiske.
  Hvis det er riktig som KariE sier, at BBB-reolene bare fåes i trehvitt eller hvitt,- så er det vel ikke verre enn at du kan male dem?
  Forresten, hvordan har du kunnet leve i 3 år uten bokhyller!?

  SvarSlett
 3. Kanskje ikkje heilt praktisk:

  http://holmsen.no/drn/?p=67

  SvarSlett
 4. Jeg har konkludert med at perfekte bokhyller ikke finnes. Forklaringen må være at de som designer bokhyller ikke leser mye bøker...
  Stringhyllene er fine, også de vanlige som ikke er beregnet til pocket. Et godt alternativ er å få de snekret etter egne tegninger. Det har jeg endt opp med, og det er jeg fornøyd med :-)

  SvarSlett
 5. Det er virkelig helt utrolig at jeg har overlevd i 3 år uten bokhyller! Det har som nevnt ikke vært planen. Siden jeg syns det er helt greit at bøker ligger absolutt overalt, så har det nok være mer ille for min ektemann.

  Siste bokhyllene jeg hadde var BBB. De er praktiske, men ikke særlig pene. Jeg ser på Stockholm fra IKEA http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80103787 . De er fine, men tar kanskje litt mye plass i forhold til hva de rommer? Og det blir dyrt hvis vi skal fylle opp stua med dem. De er også for dype. Hele 31 cm.

  Montana. Drømme drømme...

  SvarSlett
 6. Nå har jeg googlet "Montana" for å skjønne hva dere snakker om. Det var da en vanvittig pris! Det er de virkelig ikke verdt.
  Men bokdama, - siden du har undersøkt; hva skal en snekker ha for jobben?

  SvarSlett
 7. PS. Du har vel sett TehmeMelcks bokhyller? De er det en snekker som har laget for ham.
  http://aroundbooks.blogspot.com/2008/11/av-en-boksamlers-bekjennelser-2.html

  SvarSlett
 8. De var virkelig fine! Jeg hadde ikke sett dem fra før.
  Har sjekket med en snekker. Han skulle ha ca 25.000,- for å snekre finfine hyller. Vel, slike penger har jeg ikke... Det kan sikker være noen snekkere som er billigere, men jeg har ikke sjekket med fler enn en. Hvis noen har tips om en god og "billig" og flink snekker - kom med det!

  SvarSlett
 9. Vi har hyller fra Pega: http://www.pega.no/ Veldig fine hyller, som bygger lite ut i rommet. Men billige er de ikke nei... Men jeg synes Billy-hyllene er helt ok også jeg, er de ikke det da? Tror ikke du får dem finere enn det, og like billige...

  SvarSlett
 10. Er det bare fordi jeg er barnebarn av en møbelsnekker at jeg tenker "Hvor vanskelig kan det være å snekre bokhyller, da?" Det er jo stort sett rette vinkler og lange planker!

  SvarSlett
 11. He he he, ja - det er nok fordi du er barnebarn av en møbelsnekker.
  Jeg har typisk tommelen midt i hånda og er 0 praktisk anlagt. Syns egentlig at IKEA er komplisert nok.

  SvarSlett
 12. Lykke til med bokhyller! Jeg ville bare ønske deg god jul! God jul!

  SvarSlett
 13. Spennende linker å kikke på her. Bokkaoset mitt lengter fortsatt etter nye hyller. Billy-hyllene som jeg ønsker pluss noen andre greier koster 3000, men frakten mer enn dobler prisen. Ergelig. :) og der står saken. Venter litt og ser om jeg finner noen bestille-sammen-med. Fint å høre at Dispolitteraten er fornøyd med sine takhøye Billy. Jeg gleder meg til å få mine i hus.
  Og Fortsatt God jul. Du får fortelel hva du ender opp med da.

  SvarSlett
 14. Må virkelig si tusen takk til alle som har engasjert seg i min bokhyllejakt. Dere skal få vite resultatet med tid og stunder:-).

  SvarSlett
 15. Danske Hummel har noen Montana kopier som er OK

  SvarSlett