onsdag 27. januar 2010

Nå er den her: Apple iPad

Så er den altså her. Apple iPad. Den tekniske dingsen som vi har ventet så evig lenge på, og som etter sigende skal revolusjonere eboklesningen i verden. Halleluja!?
Vitale mål: 9,1 tommers skjerm. Den er 1,25cm tykk og veier 680g. Batteriet har 10 timers levetid. Eller ca 1 måned på standby.
Apples egen info om iPad finner du her.

For meg ser det ut som en forvokst iPhone. Eller en halv laptop? Den er slik som Apples produkter som oftest er - lekker! Men er det praktisk å ha den med seg? Jeg leser på en Sony Reader. Den er ikke særlig sexy, men praktisk som fy. Når det gjelder å lese på. For øvrig er det helt ubrukelig.

iPad kan man bruke til all slags nettsurfing og alle tilgjengelige apps. iBooks er selvsagt den store nyheten. Det skal altså bli like enkelt å handle bøker som å handle musikk. iTunes har satt en helt ny standard for hvordan vi kjøper musikk. Kommer iBooks til å gjøre det samme? Vi kan uansett konkludere med at norsk bokbransje får en ny utfordring i det man må inngå avtaler med en internasjonal kjempe.

Med en skjerm i tilnærmet A4-format bør den også bli god å lese aviser på. Dette liker jeg godt. Jeg kan faktisk godt tenke meg å betale for å abonnere på aviser levert til et slikt brett.

Konklusjonen min er tross alt at jeg har akkurat like mye lyst på iPad som jeg har på en iPhone. Størrelsen er ikke helt optimalt, men alt annet er på plass. Vil ha. Konsumenthjertet mitt banker raskt og hemningsløst. Jeg er litt forelsket. Igjen.

Hva med dere? Har dere troen på at dette kan være det ultimate lesebrettet?

Les mer om iPad-lanseringen på www.nrkbeta.no. Bildet kommer også derfra.

2 kommentarer:

  1. Les Daniel Åbergs innlegg om iPad: http://www.danielaberg.se/?p=4460

    Velskrevet og godt!

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke lyst på lesebrett i det hele tatt. Når bruker du det egentlig, bare på reise, eller hjemme også? Det er sikkert noe jeg ikke har skjønt. :) Eller jeg stirrer i en skjerm hele arbeidsdagen og synes det er skjønt å lese i en bok eller og skrive for hånd.

    SvarSlett