mandag 25. januar 2010

Lesebrettet er ladet

Nå er det vårlisten som skal til pers. Som tidligere nevnt har det gått litt trått å komme igang med lesingen etter jul. Kanskje en reaksjon på at jeg hadde ekstrem fokus på lesingen min i 2009?
Men nå har jeg endelig fått ladet opp lesebrettet og lagt inn en haug med nye manus. Harlan Coben, fersk fra trykkeriet, fikk også være med hjem. Jeg gir ham en ny sjanse, til tross for at I den skogen ikke helt var min greie. 
På lesebrettet har jeg lagt inn to av vårens debutanter. Sjansen for å oppdage noe helt nytt er altså mulig. Fint!
Først ut er Eivind Buene med boka Enmannsorkester. Buene er mest kjent som komponist, noe som også er tema i boka. Jeg har såvidt begynt å lese boka, men det fenger! Hele boka starter med en tilsynelatende impotent dirigent, som tar en uventet omvei på vei til konserthuset. Meget god begynnelse! Dere kan lese mer om forfatteren på hjemmesiden hans her. Jeg lover også å si mer om boka etterhvert. Den skal etter planen lanseres i mars.

Debutant nummer to er Helene Guåker med romanen Kjør! Dagbladet har trukket frem Guåker som en av de mest spennende av årets debutanter. Hun har tidligere vært publisert i Signaler, men er altså nå aktuell med en roman. Boka omtales som en bilroman for damer - eller chick litt fra smøregropa. Dette syns jeg høres snodig men interessant ut. Spesielt med tanke på at jeg ikke er interessert i biler - jeg har ikke sertifikat en gang! Fordommene mine tilsier også at damer som er interessert i biler ikke leser bøker. Sikkert bare tull. Norske kvinner leser bøker, masse bøker. Sikkert de som liker biler også.
"Hovedpersonen Marianne kræsjer med bilen sin. En Chevelle Big Block SS. I kræsjen mister hun barnet hun bærer på. Paradoksalt nok er Marianne mest opptatt av å redde bilen sin og å finne ut av det turbulente forholdet til kjæresten sin." I am intrigued! Sikkert av helt feil årsaker, men like fullt. Boken er planlagt utgitt i slutten av april.

Jeg trenger også noe lettere. Noe som egner seg godt til å lese på t-banen. Bokbindersken  av Belinda Starling er sikkert midt i blinken. Jeg merket meg denne for over et år siden, men har ikke fått rotet meg til å lese den før nå. Her er litt om den:

"London, 1859. Bokbinderiet til Dora Damages mann Peter, havner i gjeld etter at hendene hans er blitt forkrøplet av sykdom. For å redde familien fra å havne på fattighuset, begynner Dora å binde inn dyre pornografiske bøker for aristokrater. Hun spinnes inn i et nett av sex, penger og bedrag, inntil hun innser at familien hun har kjempet så hardt for, nå står overfor nye og farligere trusler."

Jeg er fan av Sarah Waters og liker også veldig godt  Michel Fabers Rosenrød og Liljehvit. Jeg liker med andre ord bøker som er lagt til en Victoriansk setting. Og ikke minst liker jeg bøker av denne typen med erotiske undertoner (eller overtoner, alt ettersom). Hvorvidt det egner seg som t-banelektyre gjenstår å se. Jeg som rødmer så lett... Boka kommer ut i begynnelsen av mai. Ferielektyre med andre ord.

Så er det bare å komme seg igang!

3 kommentarer:

  1. Tenk å kunne laste inn en haug med manus på lesebrettet. Må jo være midt i blinken for deg i din jobb!

    SvarSlett
  2. Jeg gleder meg til å høre! Les i vei!

    SvarSlett
  3. Lesebrettet er virkelig en blessing. Jeg hadde aldri sansen for store kaotiske manusbunker. Så romantisk det enn kan virke.

    SvarSlett