tirsdag 19. januar 2010

Litt mellom bøker

Jeg syns jeg har fått en treig start på bokåret 2010.
Jeg leser egentlig Reif Larsen: The Selectetd works of T. S. Spivet. Men jeg pakket den vekk i forbindelse med at leiligheten skulle fotograferes, og nå greier jeg ikke å finne den igjen. Jeg var også 2/3 ferdig med Alameddine: the Hakawati. Men den måtte tilbake til redaksjonen, da det var det eneste ekseplaret vi hadde på engelsk.
Jeg skal egentlig lese bokmanus i massevis. Men jeg har ikke ladet opp lesebrettet mitt. Det er strømløst. Dødt. Så var det Knausgårds Min kamp bd 2 og 3 som jeg ikke har fått somlet meg ned på Norli for å få kjøpt ennå.

Jeg er altså litt mellom bøker. Det ligger mange bøker her, men ingen jeg har lyst til å lese akkurat nå. Jeg prøver å tenke meg hva jeg har lyst på. Hva vil jeg velge meg denne gangen?
Jeg tror jeg vet hvor det ligger en bunke med "ventebøker".
Dere vet sikkert hva jeg mener. Sånne bøker man kjøper litt på impuls. Den ene man har hørt noe fint om fra en eller annen venn eller kollega. Den man kjøpte fordi omslaget var fint. Den man mangler av en forfatter som man leste mye av for lenge siden, og som man lenge har tenkt at man burde plukke opp igjen. Dette er gjerne pocketbøker. Pocketbøker som blir liggende i større og større stabler og som roper "Les meg!", men som aldri blir prioritert fordi det alltid er noe mer aktuelt eller viktig som må leses.
Mine ventebøker ligger akkurat nå på loftet. Også de ryddet vekk fordi noen skal få lyst til å kjøpe leiligheten min. Ikke sikkert at alle får lyst til å kjøpe en leilighet full av bøker. I det minste ikke bøker i stabler. Med støv på. Merkelig nok.
Personlig liker jeg akkurat sånne leiligheter.

Så nå sitter jeg her og venter på at lydene fra barnas rom skal stilne for kvelden. Så skal jeg snike meg opp på loftet og se om jeg skal gi en av ventebøkene en sjanse.

2 kommentarer:

  1. Jeg var litt mellom bøker selv for noen uker siden, det varte i noen dager, og nå leser jeg fem forskjellige, og alle er fine på sin særegne måte. Men det er så MYE å ta av ute i den store litterære verden. Har ikke lest Knausgård ennå, men snart :-)

    SvarSlett
  2. Jeg har også fått en treg start på bokåret. Veldig treg! Men jeg tror det vil rette seg sånn etterhvert. Kvier meg for å begynne på noe skjønnlitterært. Det skal ihvertfall ikke være en murstein.
    Imorgen henter jeg Jan Guillous memoarer på biblioteket. Skal være der idet de åpner dørene, for det var om han på Bokprogrammet ikveld, og da er det flere enn meg som vil ha den boka!

    SvarSlett