tirsdag 4. august 2009

Mo Hayder: Tokyo

Hjertet i halsen og definitivt ikke hvilepuls. Jeg har akkurat lest ferdig Mo Hayders bok Tokyo.

Grey
, en ung britisk kvinne, kommer til Tokyo i sin jakt på informasjon om massakeren i Nanking i 1937. At Grey er en meget spesiell ung dame oppdager vi raskt. Og ikke minst unormalt opptatt av Japansk/Kinesisk krigshistorie.

Hun oppsøker professor Shi Chongming for å få tilgang til en film fra Nanking. Hun håper at filmen skal bevise en teori hun har vedrørende det som skjedde under massakeren.
Professoren er dessverre ikke særlig villig til å la henne se filmen hun er ute etter. Han lager allikevel en avtale med henne om at hun skal få se den hvis hun greier å skaffe til veie en medisin som Mr Fuyuki, en av toppmennene i den japanske Yakuzaen, bruker. Denne medisinen skal etter sigende være et vidundermiddel som kan kurere alle slags sjukdommer.

Grey får seg jobb som vertinne på en klubb via Jason som hun tilfeldigvis møter i en park. På klubben hun jobber på kommer hun også i kontakt med Mr. Fuyuki. Dette som viser seg å være farligere enn hun noensinne kunne forestille seg. Hvor langt er hun egentlig villig til å gå for å få vite hva som finnes på filmen fra Nanking?

Dette er definitivt noe av det beste innen krim/thriller jeg har lest på veldig lenge. Personen Grey er svært interessant. Det er også flere av bipersonene i boken, slik som Madame Strawberry og Jason. Mr. Fuyukis "pleierske" Ogawa er også en svært spesiell bekjentskap.
Vi får også ved tilbakeblikk i dagboken til Professor Shi Chongming høre hans historie om hva som skjedde i Nanking i 1937. Dette gir boken ekstra dimensjoner som fungerer bra. Man drives gjennom fortellingen på flere plan - hvem er Grey? Hva er hennes historie? Hva skjedde egentlig i Nanking? Hva er historien til Shi Chongming? Hva slags type er egentlig Jason? Er Ogawa mann eller kvinne...? Det er interessant, det er spennende og ikke så rent lite ekkelt!

Jeg trenger i grunnen ikke så mye mer enn at dette er en bok som bør leses! Logger meg på nett nå for å kjøpe hennes øvrige utgivelser!

3 kommentarer:

 1. Høres interessant ut^^,
  Vurderer sterkt å ligge deg på listen over bøker jeg skal lese.

  SvarSlett
 2. Hvilke virkemiddler brukes i boken? Altså metaforer, sammenligninger, personifisering, besjeling, ironi, kontrast, gjentakelser, rim og rytme, spesiell setningsbruk, verbtid, substantiver, adjektiver, dialog og allusjon :)

  SvarSlett
 3. Er det noen som kan svare på det øvrige spørsmålet? :)

  SvarSlett