tirsdag 25. august 2009

Hektisk og intens forberedelse

Mandag braker det løs med årets første bokmøte. Vi skal til Sarpsborg. Tiden frem til møtet består av hektisk aktivitet og planlegging. Mange møter for å få alt på plass. Hvilke titler skal presenteres? Hvordan skal de presenteres? Det må være interessant, vise bredden samtidig som vi fokuserer på noen høydepunkter, det må være livlig, men ikke sirkus. Ikke kjedelig, men for all del ikke totalt kaos. Avpasse fart og spenning mot det lavmælte i noen av bøkene.
Midt oppi alt står vi som har ansvaret for fomidlingen av alle disse bøkene til et stort og kompetent publikum. Som oftest er noen av forfatterne med oss, noe som udiskutabelt er høydepunktene i presentasjonene. På mandag er det Tore Rem, Sigbjørn Mostue, Sunniva Gylver og Kjetil Østli som skal være med. Det er god bredde og jevn fordeling. Jeg er ikke bekymret, det blir en fin presentasjon.

Men før det må presentasjonen sitte. Forfatternavn må uttales riktig, faktaene må være sjekket. Noen av bøkene har vi allerede lest, andre har vi kun fått presentert. Begge deler er like viktige. Første møte er nesten som en generalprøve. Vi får sjekket ut at det tekniske og timingen er riktig. Teamet får samkjørt seg. Hvis alt går etter planen så er vi godt fornøyd. Går det ikke etter planen så regner jeg med at vi greier å ro det i havn. Så lenge ingen syns vi er kjedelige - Gud forby! - så er det i grunnen vel gjennomført.

I tillegg er det alt det praktiske som skal på plass. Få forlagsfolk og forfattere fra A til B og tilbake til A. Sende alt vi trenger av stæsj. Bestille sted å bo, eller ikke sted å bo. Legge en plan for før og etter. Få oversikten over hvor mange som kommer på møtene (Sarpsborg? Foreløpig 93). Er det noen vi savner? Har de glemt oss?

Nå er det snart bare å få lest litt mer, pugget og tenkt igjennom titlene som skal presenteres. Så er det bare å hoppe i det!

5 kommentarer:

 1. dette høres jo kjempespennende ut! definitivt et livlig å inspirerende sted å være. Jeg er sikker på det blir vellykket - kjedelig blir det i hvert fall ikke! og lykke til med presentasjoner og møter - og uttale av fremmede navn...

  SvarSlett
 2. uops, et livlig OG inspirerende sted, mente jeg seff.

  SvarSlett
 3. Jeg lover å la rettepennen ligge Heklehatt;-).

  SvarSlett
 4. :-)
  du forresten, hvordan går det med lesebrettet? mener å huske at det skulle testes ut omtrent på disse tider?

  SvarSlett
 5. Lesebrett har jeg hatt siden i mars. Er helt frelst jeg:-). Sony Reader. Veldig basic men usigelig praktisk.

  SvarSlett