søndag 16. august 2009

Bokhøsten starter!

Klokken 11.00 i morgen har Cappelen Damm presentasjon av høstens bøker.
Jeg kjenner selvsagt listen godt og har jobbet med den siden tidlig i vår. Men det er alltid noen overraskelser, også for oss interne. Det blir spennende å se presentasjonen i morgen.

På kvelden er det forlagets tradisjonelle høstfest som står for tur. De aller fleste kjenner til Aschehougs hagefest, men flere av de andre forlagene holder også høstfest. Uten hage however! I Cappelen Damm videreføres tradisjonen fra det som var Cappelen forlag - stor fest for forlagets forfattere, presse og venner av forlaget. Etter at Cappelen Damm flyttet i nye lokaler i Akersgata 47/49 er det naturlig å holde festen der. Det har vært gjennomført flere store fester i lokalene etter innflyttingen. Blant annet en helt legendarisk innflyttingsfest med over 800 gjester!

På tirsdag er det virkeligheten som venter. Jeg har har stor tro på at det blir en storslagen bokhøst på alle mulige måter. Hvis jeg skal nevne noe så er det nye bøker fra forfattere som Karin Fossum, Gert Nygårdshaug, Erlend Loe, Roy Jacobsen, Ingvar Ambjørnsen og store biografier om Jens Bjørneboe og Haakon Lie. I tillegg til gode dokumentarbøker fra Torbjørn Færøvik og Tomm Kristiansen.
Barneboklisten er som alltid sterk på alle mulige måter, men jeg vil spesielt nevne at Sigbjørn Mostue kommer med 2 bøker - en relatert til Alvetegnet, og en helt ny serie. Gatas Parlament kommer også ut med en biografi/tekstsamling/røverhistorie som vi kan forvente at de får en hel del oppmerksomhet for.

For min del innebærer høsten blant annet at jeg skal ut på tur. Forlaget holder presentasjoner i svært mange byer i vårt langstrakte land, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Jeg skal ut og snakke om de flotte bøkene våre for bokhandlere og biblotekarer. Med på laget har vi gjerne noen forfattere også. Dette setter vi alltid veldig stor pris på og det vet jeg at de som kommer på møtene våre også gjør. Bokmøtene er noe av det morsomste jeg gjør i jobben min og jeg gleder meg masse til å dra ut. Første stopp er Sarpsborg 31. august. Vi avslutter i Oslo 23. september. Hektiske uker. Morsomme uker!

God bokhøst allesammen!

3 kommentarer:

 1. Gleder meg også til å lese alle bøkene, og hadde jeg bodd nærmere Oslo måtte jeg ha fått komme på festen :-) Kos deg, det er vel fortjent!

  SvarSlett
 2. Hei du! Gi beskjed hvis dere trenger bloggere som kan lese bøkene dere kommer med, for så å blogge om dem. Jeg stiller meg modig og freidig i rekken!!

  SvarSlett
 3. Vi er kjempefornøyde med bloggstafetten, så det blir garantert fler!
  Send e-post til nina.aalstad@cappelendamm.no. Hun er in charge of det som skjer på barn og ungdom. Vi har ikke foreløpig noen planer om voksenstafett, men jeg er ltt hypp på å få til noe på Delphine de Vigans No og jeg.
  Det er uansett bare å melde sin interesse!

  SvarSlett