fredag 19. august 2011

Wham! Der var bokhøsten i gang. Og alt det andre.

Øya var gøy. Øya var mye på kort tid. Mye av alt bortsett fra søvn, men for øvrig PLENTY. Det er bare det at når jeg tar meg fri for å dra på Øya, så fortsetter oppgavene å legge seg pent på rekke, epostene tikker inn jevnt og trutt og stabelen med bøker jeg burde ha lest ferdig for lenge siden blir større og større. I det jeg passe smågrå tusler inn på forlaget etter fire dagers ufornuftig(?) omgang med sol, regn, musikk, øl, venner, hatt, mer musikk, masse musikk(!) og en hel del dansing, og...

Ja altså, tilbake til det at jeg spaserer inn på forlaget igjen sist mandag. Litt småsliten. Da det rett og slett ikke er tid til å være sliten. Det er bare å finne den ekstra energien og sette igang. For nå er det BOKHØST! Med VERSALER og utropstegn! Jeg sier sjelden ting med VERSALER (i det minste sjeldent skriftlig), men det er passende når vi skriver 19. august, og utgivelsene kommer som perler på den berømte snora.

Denne uka har det gått i hundre. Oppfølging av Forlagsliv - hvor det nå kommer blant annet 14 nye Norske stiler fra Herbert Ankel (aka Lars Saabye Christensen). Litteraturkalenderen er rett rundt hjørnet. Nye bloggere skal på plass, så raskt vi får det til. Noen kollegaer og noen forfattere - blir stas!
Førstkommende tirsdag blir det livestreaming av forlagets pressekonferanse kl.11.00, både på Forlagsliv og forlagets Facebookside - så vidt jeg vet første gangen et norsk forlag gjør noe sånt? Spennende!
 I dag har jeg også jobbet med lanseringen av forlagets nye iPad-app av Stian Holes bildebok Garmanns sommer - veldig fin! På tirsdag er det by the way også forlagets årlige høstfest, som regel bokhøstens høydepunkt. Jeg har rød kjole og røde sko - gleder meg!

August suser forbi. September er neste rekke av uker. I høst skal jeg være med på deler av Cappelen Damm og Aschehoug forlags Bokgalla-turné. Plenty møter og forberedelser til det - note to self: bestill flybilletter (!). Jeg skal på konferanse i Stockholm, Bokfestival i Oslo og Kapittel Litteraturfestival i Stavanger - tema i år er TRASS. Ny note: bestill billetter til det også.

Oktober. Jeg tror vi må si at oktober skal bli en rolig måned. Det må noen rolige uker til etter hvert. Tror det jeg trenger da er en uke på en hytte med elendig mobildekning, helst uten. En god stabel med bøker og en radio. Med peis. Vær så snill?

PS: Jeg har lest noen virkelig gode bøker i det siste. Nicole Krauss lever opp til forventningene etter Kjærlighetens historie med Det store huset, Brian Selznicks Himmelfallen blir amazing, Øystein Wingaard Wolfs Brighton Blues er en must read og Mazzucchellis Asterios Polyp er nest inntil genial. Det var noen kjappe boktips. Kanskje noe for deg?

7 kommentarer:

 1. Kult! Og jeg gleder meg til du deler med oss.

  SvarSlett
 2. Det blir travelt, men det er jo bare morsomme ting, så da går det. Har bestilt Asterios Polyp, gleder meg :-)

  SvarSlett
 3. Høres ut som du har en vedlig fin jobb! Kan jeg spørre hva slags utdannelse du har? Jeg har veldig lyst til å jobbe i bokbransjen men er usikker på hvilken studier som må til? Ønsker deg og dine en fin høst! :)

  SvarSlett
 4. Bokgalla høres veldig spennende ut :)

  Jeg må si jeg er spent på Krauss "Det store huset", "Kjærlighetens historie" leste jeg i 2009 og det er en historie jeg fortsatt husker godt.

  SvarSlett
 5. Er Bokgallaen bare for bokhandlere eller er det åpent for alle? Høres veldig gøy ut! :)

  SvarSlett
 6. Hei Anonym 1: Jeg har lang erfaring fra bokhandel (12 år), bransjeskolen Fagskolen for bok & papir og Markedsøkonomutdannelse fra BI. Mange forskjellige retninger å velge også innenfor bokbransjen. Hvis du vil bli f.eks redaktør så er universitetsstudier av typen Litteratur, Nordisk og forskjellige samfunnsfag vanlig. For jobb med markedsføring og salg er det flere med utdannelse fra BI. I England finnes det egne studier innen forleggeri, med forskjellige vinklinger.

  Anonym 2: Bokgallaen er bare for inviterte, ja. Stort sett bokhandlere og bibliotekarer. Men bokbloggere kan også være velkommen på Bokgalla...

  SvarSlett
 7. Høres travelt ut! Ha en god høst, jeg håper vi sees snart!

  SvarSlett