mandag 29. august 2011

En flammende pustepause. In space.

Jeg abonnerer på boksinglene til Flamme og det er alltid hyggelig å finne en flammekonvolutt i postkassa. God litteratur i kortformat i kombinasjon med snasen design, gjør at det er sånne "bøker" jeg liker å ha i bokhylla. Og så liker jeg å lese dem. Så klart.
Sist gang var det en dobbel forsendelse. Stig Sæterbakken, med singelen Det fryktingydende,  er som vanlig en opplevelse å lese. Han setter også i kortformat noen velplantede slag i magen på meg. Puster rolig ut.

Overraskelsen denne gangen var however den lille diktsingelen Vi kommer i fred av Miriam Myrstad. Dekorert med en liten spaceman på den grønne forsiden, med alle intensjoner om å ta oss med til outer space, eller alternativt space oss ut? Nydelig!

T minus 4 uker, 20 timer

sånn rent fysisk
er det lettere for hjertet
å være i verdensrommet
enn på jorda
blodet flyter bedre
vekk fra gravitasjonen
det betyr
mindre pumping
mer tid til annet

jeg lurer på hva hjertet gjør
når det har tid til overs
vanner planter
ser på tv
tar ned bildene
av deg
fra veggen

Akkurat nå var det dette diktet som føltes passende. Passe melankolsk spacet. Litt sånn stemning i kveld. Tar et glass vitt og spacer ut. Over and out.

3 kommentarer:

  1. Hm - det er jo alltid hyggelig å få brev i posten, ihvertfall stort sett, og jeg får også flammesinglene, men det er ikke alltid jeg er så imponert. Noen ganger blir jeg bare sittende og undre meg over hva som kommer på trykk. Men noen ganger blir jeg positivt overrasket, men det er ikke så ofte. Men jeg har etterhvert opparbeidet meg et anseelig samling singler, så jeg kan jo ikke avslutte abonnementet selv om jeg er negativ (ganske ofte). Sånn er det bare med den saken.

    SvarSlett
  2. Så snodig! Jeg har fortsatt til gode å bli skuffet:-). Syns jeg får masse forskjellig og liker det lille formatet.

    SvarSlett
  3. Så fint dikt! Det likte jeg svært godt :) Tusen takk!

    SvarSlett