fredag 16. april 2010

Såvidt tilbake i Oslo.

Jobbreiser er risikable saker i disse dager. I går fant jeg meg selv strandet i Trondheim med kansellert fly.
Togstasjonen ble besøkt og svaret var at første ledige tog ville gå fra Trondheim til Oslo fredag klokken 15.49. Nattbussen til Norway bussekspress kunne skryte av plassgaranti, men ingen mulighet for å forhåndsbooke plass. Ikke en sjanse jeg var klar for å ta, uansett hvor mye mannen i billettluken kunne love at de hadde mange busser. Denne dama stoler ikke akkurat på plassgaranti på en dag hvor folk er villig til å betale 7500,- for å ta taxi fra Trondheim til Oslo.

Idet jeg trodde at slaget var tapt, at jeg måtte forlike meg med enda en dag i bartebyen før jeg kunne sette meg på et tog sørover, så overhører jeg en dame si at hun skal kjøre til Oslo. Før jeg rekker å helt tenke meg om har jeg plumpet uti det med "...kan jeg være med deg?" og fått et hyggelig "Ja! Hvorfor ikke? Jeg hadde gruet meg til å kjøre alene...".

Dermed ble det en særdeles hyggelig haiketur fra Trondheim til Oslo, med en dame som i likhet med meg selv leser mange bøker, liker interiørprosjekter og er bereist og glad i jobben sin. Kunne ikke ha klaffet bedre:-). Det er en lang tur ned Østerdalen. Men jeg kom meg hjem og koste meg på veien.

Neste gang kan det hende jeg booker meg togbilletter med en gang. Just in case.

2 kommentarer:

  1. Hvor heldig du var! Både med at du fikk haik og at sjåføren var så hyggelig :-)

    SvarSlett
  2. Ha ha, det var jo litt fornøyelig å lese om. Jeg skal til Stavanger på jobb i morra, men hadde allerede kjøpt togbilletter da vulkanen rørte på seg, og det er jeg glad for nå!

    SvarSlett